Απολύσεις εργαζομένων σε Athens Eye Hospital και ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ

Δύο περιπτώσεις απολύσεων στον κλάδο.

1.     Οφθαλμολογική Κλινική Athens Eye Hospital.  Η εργοδοσία της κλινικής που βρίσκεται στη Γλυφάδα, προχώρησε τις τελευταίες μέρες, στην απόλυση 2 εργαζομένων. Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Σωματείου μας πραγματοποίησε συνάντηση με την διεύθυνση της κλινικής. Όλα όσα υποστηρίξαμε επιβεβαιώθηκαν. Δηλαδή ότι η κλινική διανύει περίοδο αύξησης της δουλειάς, άρα και του τζίρου, ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού, ότι  η εταιρεία αξιοποίησε τις πρόσφατες αντεργατικές  ρυθμίσεις με την εκ-περιτροπής εργασία και την αναστολή σύμβασης, δηλαδή μείωσε το μισθολογικό κόστος. Παρόλο αυτά προχωράνε σε απολύσεις, με την δικαιολογία των αναδιαρθρώσεων.

2.     ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ. Το κυτταρολογικό τμήμα του νοσοκομείου κλείνει, σύμφωνα με απόφαση της Διοίκησης του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα την απόλυση 4 εργαζομένων. Το τμήμα κλείνει γιατί η Διοίκηση έκρινε ότι έχει λιγότερο κόστος να δίνει τα δείγματα σε εξωτερικό εργολάβο, παρά να πραγματοποιεί μέσα στο νοσοκομείο τις εξετάσεις.

Και οι δύο περιπτώσεις συνδέονται.  Είναι περιπτώσεις απολύσεων που γίνονται με σκοπό να μειωθεί το κόστος εργασίας. Αυτή είναι η μόνιμη επιδίωξη της Εργοδοσίας: Χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, χωρίς δικαιώματα.

Θα πραγματοποιήσουμε εξορμήσεις με την ανακοίνωση του Σωματείου στην Κλινική Athens Eye Hospital την Πέμπτη 23/7 στις 5 μ.μ. και την Παρασκευή 24/7 στις 6π.μ. με σκοπό να ενημερωθούν εργαζόμενοι αλλά και επισκέπτες της Κλινικής. Όποιος συνάδελφος μπορεί να έρθει, να ενημερώσει. Η κλινική βρίσκεται στην Λεωφ. Βουλιαγμένης 45 στην Γλυφάδα (λίγο μετά τη στάση μετρό του Ελληνικού).