31/01/19: ενημέρωση δράσεων σωματείου και εξελίξεων στον κλάδο

  1. Την Τρίτη 29/1 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση εργαζομένων στην Βιοκλινική Πειραιά, με την παρουσία του Σωματείου. Η συμμετοχή στην Συνέλευση ήταν ιδιαίτερα μαζική, με συμμετοχή εργαζομένων από όλα τα τμήματα. Όπως είναι γνωστό ο όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ αποφάσισε την αναστολή του τμήματος των χειρουργείων. Το Σωματείο μας ήδη έχει πραγματοποιήσει δύο (2) παρεμβάσεις στην Διεύθυνση Προσωπικού του ομίλου, όπου ζητήσαμε την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Στην Γενική Συνέλευση της είχαμε 2 επιλογές:

  • Ή να περιμένουμε με τα χέρια σταυρωμένα να δούμε τι θα γίνει αναπαράγοντας  τις φήμες που κυκλοφορούν 
  • Ή να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να αδιαφορήσουμε για τις φήμες, να μην επαναπαυτούμε στις αόριστες υποσχέσεις  και να διεκδικήσουμε συλλογικά και οργανωμένα  τη δουλειά και τα δικαιώματα μας. 

Επιλέχτηκε  ομόφωνα το δεύτερο.  Η εταιρεία είναι υπεύθυνη να διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας. Με βάση αυτό το σκεπτικό διατυπώσαμε τα αιτήματα (επισυνάπτεται το έγγραφο που έχει ήδη αποσταλεί στην Διοίκηση του ομίλου). Από την απάντηση της εταιρείας θα εξαρτηθούν οι  επόμενες κινήσεις μας. Πρέπει να πούμε ότι  σήμερα κυριαρχεί η αβεβαιότητα και η ασάφεια για το μέλλον της κλινικής. Αυτά καλλιεργούνται εσκεμμένα για να πάρουμε αποφάσεις ο καθένας μόνος του, σε κατάσταση πανικού και «εν θερμώ». Να ενσωματώσουμε ότι η διασφάλιση των θέσεων και των όρων εργασίας είναι  ατομική επιλογή, άρα το μέλλον μας είναι  ατομική ευθύνη του καθένα. 

Αντί οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν αυτή τη λογική, έκαναν ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Απαιτούν από  την εταιρεία  να δεσμευτεί  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και ΓΙΑ ΟΛΑ. 

2. Σε 48ωρη Απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην EUROMEDICA Ρόδου, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Το Σωματείο μας συμπαραστέκεται στον αγώνα των συναδέλφων. Επισυνάπτεται η ανακοίνωση.