Εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Υγεία: ΑΠΑΙΤΗΣΗ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Οι εργοδότες του Κλάδου για να εκτονώσουν την πίεση, από το μεγάλο κύμα παραιτήσεων, δίνουν επιλεκτικά σε ατομικό επίπεδο μικρές αυξήσεις ή ακόμα και κουπόνια για αγορές σε πολυκαταστήματα. Η τακτική αυτή ακολουθείται ιδιαίτερα στους  μεγάλους ομίλους.

      ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ:

  • Να παγιώσει την εργασία χωρίς θεσμοθετημένα δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις.
  • Να διασπάσει την ενότητα των εργαζομένων του Κλάδου. Να δημιουργηθούν πολλές κατηγορίες εργαζομένων, με προσωπικές εξαρτήσεις από τις Διευθύνσεις.
  • Να ισχυροποιήσει το Διευθυντικό Δικαίωμα, δηλαδή την εξουσία της Εργοδοσίας να αποφασίζει για τα πάντα, από μισθούς μέχρι ωράρια.

           ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ:

Απορρίπτουμε την διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την μετατροπή μας της εργασίας μας σε επαιτεία. Αγωνιζόμαστε για δικαιώματα και αυξήσεις  που θα είναι κατοχυρωμένα σε Συλλογικές Συμβάσεις. Η πραγματική βελτίωση των εργασιακών σχέσεων μπορεί να έρθει μόνο με την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης που θα κατοχυρώσει για όλους, αυξήσεις και εργασιακά δικαιώματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Ενιαία ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ για όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου με:  Αύξηση 15% στους Βασικούς Μισθούς, επαναφορά ειδικών ωραρίων και αδειών, επαναφορά επιδομάτων.          Να επανέλθουν τα επιδόματα τριετίας.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Το 2011 ο καθαρός βασικός μισθός των νεοπροσλαμβανόμενων χωρίς προϋπηρεσία ήταν:

  • ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ: 810 €
  • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: 824 €
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ: 910 € 
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: 875  €

  Στους μισθούς αυτούς υπήρχαν προσαυξήσεις επιδομάτων όπως παιδιών, γάμου, σπουδών, οθόνης, ειδικά ανθυγιεινά κ.α. που σήμερα ΔΕΝ δίνονται.

Σε σχέση με τους μισθούς που είχαν κατοχυρωθεί στην Κλαδική Σύμβαση το 2011, οι σημερινές αυξήσεις που δίνονται ατομικά, είναι σκέτη κοροϊδία.

Το Κλαδικό Σωματείο μετέχει στο  συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη στις 6:30 μ.μ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ για την προάσπιση των Δικαιωμάτων μας. Ανακοίνωση