Ο Αγώνας των εργαζομένων στον τουρισμό:

    Ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση πραγματοποίησαν την Πέμπτη 28/5 οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, με αιτήματα: Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις, να μην γίνει καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία, να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί, να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου. Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που ξεπερνούν τις 400.000 έχουν κυριολεκτικά υποφέρει όλα τα προηγούμενα χρόνια, παρά την τεράστια κερδοφορία του κλάδου. Τώρα καλούνται να υποστούν τις συνέπειες της πτώσης του τζίρου των ξενοδοχείων, με μειώσεις μισθών, απολύσεις, ανεργία.  

Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Κατερίνη, Ζάκυνθο, Καβάλα, Ηράκλειο, Κω, Καλαμάτα. Στην κινητοποίηση της Αθήνας μετείχαν εργαζόμενοι από τα Σωματεία ή επιτροπές αγώνα:  από το Κλαδικό Σωματείο Αττικής, από επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων «Stanley», «Athens Marriott», «Grand Resort», «Royal Olympic», «Crown Plaza», «Select», εργαζόμενοι από το «Caravel», τη Σωματειακή επιτροπή από το «Electra Metropolis», εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς και  ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής κ.α.

Πρέπει να πούμε ότι τους εκπροσώπους των εργαζομένων δέχτηκε η γραμματέας του Υπουργείου, αφού πρώτα επιχειρήθηκε να απομακρυνθούν από το Υπουργείο οι συγκεντρωμένοι, με ρίψη χημικών από την αστυνομία. Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό  δίνουν σκληρό αγώνα για να διατηρήσουν τις δουλειές τους, τους μισθούς και τα δικαιώματα τους, απέναντι στο ισχυρό τουριστικό κεφάλαιο.