ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το δεύτερο κύμα της Πανδημίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, φέρνει στην επιφάνεια  τις ευθύνες της Κυβερνητικής πολιτικής, που προστάτευσε την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων σε βάρος της υγείας του λαού. Πιο συγκεκριμένα:

  • Ζήσαμε δύο μήνες σε καραντίνα, με μοναδικό σκοπό να μην έχει απώλειες το τουριστικό κεφάλαιο, οι ακτοπλόοι και οι αεροπορικές εταιρείες. Χωρίς ελέγχους και υγειονομικά πρωτόκολλα άνοιξε ο τουρισμός, την ώρα που σε εκατοντάδες  εργαζόμενους επιβλήθηκε η αναστολή σύμβασης εργασίας και σωρεία αντεργατικών ρυθμίσεων.
  • Οι   Δημόσιες Δομές Υγείας   ΔΕΝ ενισχύθηκαν όπως έπρεπε,  με προσλήψεις προσωπικού και άνοιγμα μονάδων και κλινών ΜΕΘ. Αντίθετα το Δημόσιο, μετατρέπεται σε σύστημα αντιμετώπισης  μίας νόσου (COVID), εξωθώντας τους ασθενείς άλλων παθήσεων  στην ιδιωτική υγεία.
  • Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που μετατρέπονται σε υγειονομικές βόμβες. Η ίδια κατάσταση και στα σχολεία στα οποία στοιβάζονται μέχρι και 30 μαθητές ανά αίθουσα.

Στον Κλάδο μας, συνεχίζεται η υψηλή κερδοφορία των εταιρειών με τα διαγνωστικά test που ακριβοπληρώνονται.

Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για επαναλαμβανόμενα test, ώστε να διασφαλιστούν οι εργασιακοί χώροι.

ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 6μ.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ.Ανακοίνωση