02/06/19 Ενημέρωση από κλαδικό σωματείο

Την προηγούμενη Παρασκευή 31/5 πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Μετά από πρόταση των μελών του Σωματείου μας η απεργιακή συγκέντρωση της Ιδιωτικής Υγείας θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας.  Στο Διοικητικό Συμβούλιο ενημερωθήκαμε ότι οι Εργοδότες ζήτησαν νέα αναβολή στις διαπραγματεύσεις για την Σύμβαση. Η νέα συνάντηση με το Προεδρείο της ΟΣΝΙΕ θα γίνει στις 12 Ιουνίου, μία μέρα μετά την Απεργία. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Εργοδότες δεν θέλουν να υπογράψουν Κλαδικές Συμβάσεις και αδικαιολόγητα το Προεδρείο της Ομοσπονδίας τους έδωσε την δυνατότητα να μεταφέρουν τις διαπραγματεύσεις από μήνα σε μήνα, κερδίζοντας χρόνο. Η απόφαση για κήρυξη της Κλαδικής Απεργίας στις 11 Ιούνη φέρνει στο προσκήνιο τους εργαζόμενους και πάρθηκε ξεκάθαρα λόγω της πίεσης του Σωματείου μας. Η επιτυχία της Απεργίας θα καθορίσει την τύχη των κλαδικών Συμβάσεων. 

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΝΙΕ αποφασίστηκε επίσης η διεξαγωγή Συνεδρίου στις 30/6/2019. Θα επανέλθουμε προσεχώς στο θέμα.

Από τα μέλη του Σωματείου μας, συνεχίζονται οι εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς. Έχουμε ενημερώσει περισσότερους από 2000 εργαζόμενους, με την απεργιακή ανακοίνωση. Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Σωματείου έχει  φτάσει σε μονάδες της Βιοιατρικής, στο νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ στο ΥΓΕΙΑ, στο ΜΗΤΕΡΑ, στο ΩΝΑΣΕΙΟ, στο ΙΑΣΩ, στο ΙΑΣΩ general, σε μονάδες του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ και σε μικρότερες κλινικές. 
Εκφράστηκε από τους συναδέλφους η αποδοχή του πλαισίου αιτημάτων του Σωματείου μας. Γι αυτό το λόγο κυκλοφορούμε νέα ανακοίνωση με την οποία τεκμηριώνουμε το πώς προέκυψε η μισθολογική μείωση που αγγίζει το 40% από το 2011. Καταρρίπτεται έτσι κάθε επιχείρημα που λέει ότι βάζουμε υπερβολικά αιτήματα. Τα αιτήματα μας προκύπτουν από την ανάγκη για δραστική βελτίωση των εργασιακών όρων.

 Οι εξορμήσεις της ερχόμενης εβδομάδας:
ΔΕΥΤΕΡΑ 3/6 στις  6:15 π.μ. στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ.
ΤΡΙΤΗ 4/6 στις 6:15 π.μ. στο Ιατρικό Κέντρο, στο Μαρούσι και στις 1 μ.μ. στο μαιευτήριο ΙΑΣΩ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 5/6 στις 2:15 μ.μ. στο ΩΝΑΣΕΙΟ.
Όποιος συνάδελφος μπορεί να πάρει μέρος να ενημερώσει.

 Την Πέμπτη 6/6 στις 6 το απόγευμα θα γίνει σύσκεψη ΔΣ του Σωματείου. 

 Όλοι  στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία

ΤΡΙΤΗ   11   ΙΟΥΝΗ     2019
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ