05/11/2019 Μήνυμα από κλαδικό σωματείο

Στην Συνέλευση του Σωματείου μας, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε ουσιαστική συζήτηση για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς. Επίκαιρο ζήτημα είναι οι πολλές παραιτήσεις.

Τι συμβαίνει σήμερα:  
Πολλά χρόνια δουλειά χωρίς καμία βελτίωση των συνθηκών εργασίας, χωρίς καμία αύξηση. Εάν, για παράδειγμα, ίσχυε μόνο το επίδομα τριετίας, ένας εργαζόμενος που αμείβεται με 700 ευρώ θα είχε σήμερα μισθό 850 ευρώ.  Αν υπολογίσουμε τα επιδόματα που δεν δίνονται, τα δικαιώματα που δεν ισχύουν, τον υπερβολικό φόρτο δουλειάς, μπορούμε εύκολα να εξηγήσουμε που οφείλονται οι  πολλές παραιτήσεις. 
Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των αιτιών που οδηγούν τους συναδέλφους σε παραιτήσεις, με σημαντικότερη την έλλειψη Κλαδικής Σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις.

Για το ΙΑΣΩ

Μετά από πρόσφατη περιοδεία του Κλαδικού Σωματείου στο ΙΑΣΩ, διαπιστώθηκε από γιατρό Εργασίας, που πήρε μέρος στην κινητοποίηση, η ακαταλληλότητα του χώρου των Εργαστηρίων. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ικανοποίηση του αιτήματος των συναδέλφων.

Προγραμματίζουμε εξόρμηση για την Παρασκευή 8/11/2019 στις 6 και μισή στο ΙΑΣΩ. Όποιος συνάδελφος μπορεί να έρθει να ενημερώσει.

Την Πέμπτη 7/11/2019 στις 6μ.μ. θα γίνει σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου στα γραφεία του Σωματείου.