10/12/19 Μύνημα από κλαδικό σωματείο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

  1. Στους εργαζόμενους στην κλινική ΑΘΗΝΑΙΟΝ του ομίλου EUROMEDICA, καταβλήθηκαν δύο (2) μισθοί, όπως είχε δεσμευτεί η εταιρεία σε παρέμβαση του Σωματείου μας. Η εξέλιξη είναι θετική.Το Σωματείο, βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους,  θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις για να εξασφαλίσουμε ότι θα τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις της Εργοδοσίας  και να λυθεί οριστικά το θέμα της απλήρωτης εργασίας στον όμιλο.
  2. Η ανακοίνωση που έχουμε δώσει σε χώρους δουλειάς για τις πολλές παραιτήσεις συναδέλφων έχει συνδεθεί με την ανάγκη να υπογραφεί Κλαδική Σύμβαση με ουσιαστικές αυξήσεις. Σε αρκετές εταιρείες τα Διευθυντικά Στελέχη υπόσχονται αυξήσεις από το 2020. Η εκτίμηση που κάνουμε είναι ότι η Εργοδοσία υπόσχεται αυξήσεις για να ρίξει τους τόνους, με τελικό σκοπό να κρατήσει το εργασιακό κόστος στα σημερινά χαμηλά επίπεδα. Οι αυξήσεις στους μισθούς – για να είναι αυξήσεις και όχι κοροϊδία –  πρέπει να βελτιώνουν σημαντικά το επίπεδο διαβίωσης, Επισυνάπτεται η πρόταση του Σωματείου που έχει κατατεθεί σε Εργοδότες, σε Σωματεία και στην Ε.Ε. της ΟΣΝΙΕ.

 ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ

  1. Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, και  πρωτοβάθμια Σωματεία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, έχουν κηρύξει στάση εργασίας για τις 11/12 με συγκέντρωση στο χώρο (Ζάππειο), που ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος , οργανώνει ημερίδα για την σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ). Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, στην ουσία  προετοιμάζεται το έδαφος για την παράδοση δημόσιων δομών Υγείας σε Ιδιώτες.  Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην ημερίδα μετέχουν εκπρόσωποι μεγάλων ομίλων της Ιδιωτικής Υγείας, όπως ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, AFFIDEA, ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, όπως και εκπρόσωποι ασφαλιστικών και φαρμακευτικών εταιρειών. Για το θέμα επισυνάπτεται ανακοίνωση του Σωματείου.
  2. Την ερχόμενη Τετάρτη 18/12 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο ενάντια στον προϋπολογισμό του 2020, ο οποίος προβλέπει σημαντικές περικοπές στις δαπάνες του κράτους, όπως για τη Δημόσια Υγεία, για τα επιδόματα αναπήρων κ.α.. Στο ζήτημα θα επανέλθουμε αναλυτικότερα.

Για τα παραπάνω ζητήματα και για άλλες εξελίξεις θα πραγματοποιήσουμε σύσκεψη Διοικητικού Συμβουλίου την Πέμπτη 12/12 στις 6μμ στα γραφεία του Σωματείου. Όποιος συνάδελφος μπορεί, είναι χρήσιμο να μετέχει στην σύσκεψη.