12/01/2020 Μήνυμα από κλαδικό σωματείο

Για την Κλαδική Σύμβαση

Οι εκπρόσωποι του Εργοδοτικού φορέα των Κλινικαρχών (ΣΕΚ) πρότειναν να υπογραφεί Κλαδική Σύμβαση που ΔΕΝ θα περιλαμβάνει το ανθυγιεινό επίδομα. Σε αντιστάθμισμα αυτής της περικοπής προτάθηκε η αύξηση στους βασικούς μισθούς από 1% ως 3%. Δηλαδή μια ανεπαίσθητη αύξηση και μια τεράστια μείωση

Με την έγκαιρη παρέμβαση του Σωματείου μας, στους χώρους δουλειάς δεν έγινε  πράξη η πρόθεση των Εργοδοτών. Μοιράσαμε περίπου 1.500 ανακοινώσεις , αποκαλύπτοντας και απορρίπτοντας τις Εργοδοτικές Προτάσεις. Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας υποχρεώθηκε να δεσμευτεί, έστω και την τελευταία ώρα, ότι δεν θα δεχτεί τις εργοδοτικές προτάσεις.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν στη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, που έγινε την Παρασκευή 10/1/2020. Στην ανακοίνωση που επισυνάπτεται καταγράφονται οι εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την Σύμβαση.

Για το ζήτημα της Σύμβασης και για άλλα τρέχοντα θα γίνει σύσκεψη Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας την Τρίτη 14/1/2020 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στις 5:30 μ.μ.. Όποιος  συνάδελφος μπορεί να παραβρεθεί για να σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις.