16/08/19 Μήνυμα από κλαδικό σωματείο

Αντεργατική τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.

Την Πέμπτη 8/8 ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία που αφορά τις απολύσεις και την λειτουργία των εργολαβικών εταιρειών. Σύμφωνα με την τροπολογία καταργείται η υποχρέωση του Εργοδότη να αιτιολογεί την απόλυση εργαζομένου. Όσον αφορά τις εργολαβικές εταιρείες, η κύρια εταιρεία που συνεργάζεται με εργολάβους απαλλάσσεσαι από την ευθύνη τήρησης των όρων εργασίας των εργαζομένων του εργολάβου. Οι ρυθμίσεις είναι αντεργατικές και το Σωματείο μας θα δώσει την ανακοίνωση στους χώρους δουλειάς. (επισυνάπτεται). Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ρύθμιση για την υποχρέωση του Εργοδότη να αιτιολογεί απόλυση ψηφίστηκε μόλις πριν 2 μήνες και είχε προκαλέσει τότε την δυσαρέσκεια του ΣΕΒ. 

Όμιλος ΙΑΣΩ

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ομίλου ΙΑΣΩ άλλαξε και ανήκει πλέον στο επενδυτικό fund με την ονομασία  Oaktree. Το fund είναι μια εταιρεία που επενδύει κεφάλαια σε εταιρείες, σε διάφορες χώρες. Το OakTreeεξαγόρασε το 83,7% των μετοχών του ομίλου ΙΑΣΩ. Παρενθετικά ο όμιλος ΙΑΣΩ αποτελείται από τις εταιρείες: ΙΑΣΩ Γενική-Γυναικολογική Κλινική, ΙΑΣΩ παίδων, ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και το Κέντρο Αποκατάστασης ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους: Στην Πρόταση εξαγοράς φαίνονται ξεκάθαρα οι προθέσεις του επενδυτή. Μιλάνε για διατήρηση των θέσεων και των μισθών, στο βαθμό που  το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς (αναλυτικά στην ανακοίνωση που επισυνάπτεται). Θα προγραμματίσουμε άμεσα εξόρμηση στο ΙΑΣΩ . 

Την Πέμπτη 22/8 στις 6μ.μ. θα πραγματοποιήσουμε σύσκεψη στο Σωματείο με θέμα τον προγραμματισμό δράσης για το επόμενο διάστημα.