23/01/19: ενημέρωση δράσεων σωματείου και εξελίξεων στον κλάδο

Την Πέμπτη στις 17/1, πραγματοποιήσαμε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας. Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  1. Η τριμερής συνάντηση του Σωματείου μας με την εργοδοσία του ομίλου EUROMEDICA για την μη-καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στην κλινική ΑΘΗΝΑΙΟΝ αναβλήθηκε. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα και δεν γνώριζε την  ακριβή ημερομηνία καταβολής του επιδόματος !!!! (τα σχόλια περιττεύουν). Η νέα συνάντηση ορίστηκε για την Πέμπτη 24/1/2019. Το Σωματείο μας προγραμματίζει εξόρμηση στην κλινική ΑΘΗΝΑΙΟΝ στον Βύρωνα την Δευτέρα 21/1/2019 στις 12 το μεσημέρι. Επίσης καλούμε τους εργαζόμενους να παραβρεθούν στην επιθεώρηση εργασίας την Πέμπτη. (Επισυνάπτεται ανακοίνωση).
  2. Αποφασίσαμε να δώσουμε ψήφισμα συμπαράστασης για τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Αθηναίων που δικάζονται για την υπόθεση του Γηροκομείου Αθηνών. Οι συγκεκριμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κατηγορούνται από τον πρώην πρόεδρο του ΔΣ του Γηροκομείου Αθήνας για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή είχαν καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην πληρωμή των εργαζομένων, τις απολύσεις και το θέμα της συρρίκνωσης των υποδομών του Γηροκομείου.(επισυνάπτεται το ψήφισμα).
  3. Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2019 στις 4:30 μ.μ.το Σωματείο μας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας σε αίθουσα του Πολυδύναμου Κέντρου 7ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται στην οδό Πανόρμου 59.(είναι η ίδια αίθουσα που είχαμε χρησιμοποιήσει και στις εκλογές).
  4. Οι συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων του Σωματείου μας, θα γίνονται την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα. Όπως έχουμε ήδη καθιερώσει οι Συνεδριάσεις είναι ανοιχτές και μπορούν να παραβρεθούν και να παρέμβουν όλα τα μέλη του Σωματείου. Φυσικά θα υπάρχουν και έκτακτες συνεδριάσεις όταν αυτό επιβάλλει η επικαιρότητα.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Από την εργοδοσία του ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ανακοινώθηκε στους εργαζομένους της Βιοκλινικής Πειραιά ότι θα κλείσουν τα χειρουργεία της κλινικής. Σε παρέμβαση στην Διεύθυνση του ομίλου απαιτήσαμε να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, αλλά ούτε και κανένα δικαίωμα μισθολογικό ή θεσμικό.  Θα ενημερώσουμε άμεσα για τις εξελίξεις.