25/3/2019: για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Με το σκεπτικό ότι οι εξελίξεις στο Εργατικό Κίνημα έχουν άμεση επίπτωση στην καθημερινότητα μας, δεν αφορούν μόνο τους συνδικαλιστές, αλλά τον κάθε εργαζόμενο κάνουμε προσπάθεια για ολόπλευρη ενημέρωση για τις εξελίξεις στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Το 37ο Συνέδριο στην Καλαμάτα αναβλήθηκε με ευθύνη της πλειοψηφίας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ που προσπάθησε να νομιμοποιήσει 53 αντιπροσώπους για τους οποίους υπήρξαν έγγραφες και τεκμηριωμένες καταγγελίες. Σύμφωνα με τις καταγγελίες 53 αντιπρόσωποι εκλέχθηκαν με νοθεία ή δεν είναι εργαζόμενοι αλλά Διευθυντικά Στελέχη ακόμα και εργοδότες (μερικοί ξέχασαν ότι ΓΣΕΕ σημαίνει Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας).

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ: 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πριν από την έναρξη του Συνεδρίου, συνεδριάζει η Διοίκηση της ΓΣΕΕ, ορίζονται τεχνικές επιτροπές  του Συνεδρίου. Οι επιτροπές νομιμοποιούν όλους τους αντιπροσώπους για τους οποίους ΔΕΝ υπάρχουν καταγγελίες και ξεκινάει το Συνέδριο. Το πρώτο πράγμα που γίνεται είναι να συζητηθούν οι καταγγελίες και οι νόμιμοι Σύνεδροι να αποφασίσουν αν θα πάρουν μέρος ή όχι οι αντιπρόσωποι που έχουν καταγγελθεί. Ακολουθεί ψηφοφορία για κάθε περίπτωση και ξεκινάει το Συνέδριο. Αυτή είναι η διαδικασία που προβλέπεται από το καταστατικό.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Αντί να γίνουν όσα προβλέπει το καταστατικό, οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ νομιμοποίησαν απευθείας όλους τους αντιπροσώπους. Μοιράστηκαν οι κάρτες Συνέδρου στις καφετέριες και στα ξενοδοχεία χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς ούτε καν ταυτοπροσωπία,  με σκοπό να ξεκινήσει το Συνέδριο χωρίς να γίνει καν συζήτηση για τις καταγγελίες. Στην Καλαμάτα, ως απάντηση σε αυτές τις μεθοδεύσεις, πραγματοποιήθηκαν  4 μαζικές συγκεντρώσεις εργαζομένων. Οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφάσισαν τελικά να αναβάλλουν το Συνέδριο για να μην  υποχωρήσουν στην απαίτηση των εργαζομένων για γνήσιο Συνέδριο Εργατών.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ.

Οι παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία στην Διοίκηση της ΓΣΕΕ και ευθύνονται για την αναβολή του Συνεδρίου είναι η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ και η ΕΑΚ (που ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ).

ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.

Προσέξτε: Οι συνδικαλιστές των παρατάξεων που ελέγχουν την Διοίκηση της ΓΣΕΕ, είχαν εξασφαλισμένη την επανεκλογή τους ακόμα και αν δεν χρησιμοποιούσαν τους νόθους αντιπροσώπους. Επέλεξαν όμως να μην γίνει  το Συνέδριο για να μην συζητηθούν οι καταγγελίες και αποκαλυφθεί ο μηχανισμός που για χρόνια ελέγχει την ΓΣΕΕ και την έχει καταντήσει εντελώς αναξιόπιστη. Ο μηχανισμός αυτός είναι μηχανισμός της Εργοδοσίας, υπερβαίνει τις διαφωνίες των παρατάξεων. Είναι μηχανισμός που «εκλέγει» με νοθείες και εκβιασμούς Διευθυντικά Στελέχη στις Διοικήσεις Σωματείων, τους εμφανίζει ως συνδικαλιστές. Είναι μηχανισμός που λειτουργεί στο Εργατικό Κίνημα για να μπορεί η Εργοδοσία να επιβάλλει τις απατήσεις της. Για παράδειγμα μία από τις «συνδικαλίστριες» εργατικού Σωματείου είναι η Διευθύντρια του my market, που απαιτούσε από τους εργαζόμενους να χαμογελάνε για τον μισθό των 300 ευρώ που παίρνουν. Οι παρατάξεις που αναφέραμε παραπάνω έγιναν  το όχημα για να παρεμβαίνει η Εργοδοσία στο Εργατικό Κίνημα. Προκειμένου να δικαιολογηθεί η αναβολή του Συνεδρίου στήθηκε μια βιομηχανία ψεμάτων και λασπολογίας  περί τραμπουκισμών, επεισοδίων κλπ..

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση του Σωματείου στην οποία  αναφέρονται αναλυτικά μερικές περιπτώσεις νοθείας. 
Επίσης επισυνάπτεται ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που αποκαλύπτει πως δουλεύει ο εργοδοτικός μηχανισμός στα SUPER MARKET και πως εκλέγονται συνδικαλιστές στην μεγαλύτερη Ομοσπονδία (Ιδιωτικών Υπαλλήλων) και στην ΓΣΕΕ.

 Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

Το Σωματείο μας παίρνει θέση για τις  εξελίξεις στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Στο βαθμό που μας αναλογεί θα συμβάλλουμε στην ενημέρωση των εργαζομένων, στην προσπάθεια οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να γίνουν οργανώσεις διεκδίκησης και όχι υποταγής στην εργοδοσία. Να μην υπάρχουν μέσα στα Σωματεία διευθυντικά στελέχη,  που απολύουν και προσλαμβάνουν.  Ιδιαίτερα σήμερα που βλέπουμε ότι η έξοδος από την κρίση και η υποτιθέμενη έξοδος από τα μνημόνια δεν προσφέρουν κάποια βελτίωση στους όρους εργασίας είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη για Δυνατά Συνδικάτα χωρίς εργοδοτικές εξαρτήσεις.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 28/03/19

Την Πέμπτη το Σωματείο μας θα μετέχει στο συλλαλητήριο που καλούν Ομοσπονδίες και Σωματεία, την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ. στο Πεδίον του Άρεως, με σύνθημα «ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ».