29/01/2020 ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Την Τετάρτη 5/2/2020, στο ξενοδοχείο PARK στις 5 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Κλάδου μας, για το θέμα της κλαδικής σύμβασης.  Η πρόταση για σύσκεψη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων έχει κατατεθεί στην Ομοσπονδία πολλές φορές από το Σωματείο μας. Η πίεση που ασκούμε με τις εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς συνέβαλλε ώστε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας να προχωρήσει στην διεξαγωγή της σύσκεψης.

Για την Κλαδική Σύμβαση συνεχίζουμε τις εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς με την ανακοίνωση που επισυνάπτεται. Με την ανακοίνωση προσπαθούμε να δώσουμε  μια συνολική εικόνα της κατάστασης, να ενημερώσουμε για τις προτάσεις των εργοδοτών  και να τονίσουμε  την ανάγκη διεκδίκησης σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις (15%)  και κατοχύρωση δικαιωμάτων.

Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει βίντεο διάρκειας 1 λεπτού  από την εξόρμηση του Σαββάτου 25/1 στον όμιλο ΥΓΕΙΑ:

 Οι επόμενες εξορμήσεις που προγραμματίζουμε είναι:
– Πέμπτη 30/1 στις 6:30 π.μ., στο Ιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι.
– Σάββατο 01/2 στις 2 μ.μ, στο ΙΑΣΩ.

Την Πέμπτη 30/1 στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Διοίκησης του Σωματείου μας με την Διεύθυνση του νοσοκομείου ΙΑΣΩ για το θέμα των κεντρικών εργαστηρίων του νοσοκομείου. Το πρόβλημα της ακαταλληλότητας του χώρου των εργαστηρίων το έχουμε αναδείξει ήδη από τον προηγούμενο Αύγουστο. 

Eπίσης την Πέμπτη 30/1 στις 12 το μεσημέρι θα συζητηθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας, καταγγελία συναδέλφου από το γηροκομείο «Οίκος Γαλήνης – Εστία Νέας Σμύρνης» για μη-καταβολή δεδουλευμένων.  Η διοίκηση του Ιδρύματος οφείλει μισθούς 3 μηνών στους εργαζόμενους. Το Σωματείο μας στηρίζει τον συνάδελφο. Μέλος της Διοίκησης θα παραβρεθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας.