30/12/2019 ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ευχόμαστε καλή χρονιά, ευτυχισμένο το 2020, με υγεία για όλους τους συναδέλφους!

Αντί για ευχετήρια κάρτα όπως συνηθίζεται,  επισυνάπτουμε ειδική έκδοση με τις κυριότερες εξελίξεις του τελευταίου μήνα από τον Κλάδο μας , αλλά και δύο σημαντικά γεγονότα από άλλους Κλάδους.

Επιγραμματικά τα θέματα που αναφέρονται στο αρχείο που επισυνάπτεται:  

Έχει σημασία να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις σχετικά την Κλαδική Σύμβαση με τους Κλινικάρχες. Μετά τις εξορμήσεις του Σωματείου μας για την απαράδεκτη πρόταση των εργοδοτών για αύξηση 1% , το Προεδρείο της ΟΣΝΙΕ, που συνομιλεί με τους Εργοδότες, επιβεβαίωσε ότι όχι μόνο ότι οι Κλινικάρχες προτείνουν μηδαμινές αυξήσεις αλλά ότι αξιώνουν και την κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος. Αξιώνουν δηλαδή μειώσεις.  Έχουμε επομένως κάθε λόγο να θεωρούμε ότι συμβάλλαμε καθοριστικά να μην υπογραφεί Σύμβαση με νέες μειώσεις, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση μας και στην ανάδειξη της Εργοδοτικής πρότασης (έχουν μοιραστεί μέχρι τώρα 1500 ανακοινώσεις).

Στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ, με τις πρωτοβουλίες του Σωματείου μας, έχει αναδειχτεί το αίτημα των εργαζομένων των Κεντρικών Εργαστηρίων να μεταφερθούν σε κατάλληλο χώρο. Αυτό φυσικά ενοχλεί την Εργοδοσία που προσπάθησε αποτυχημένα να εμποδίσει την παρουσία του Κλαδικού Σωματείου στο ΙΑΣΩ. 

Η νέα διοίκηση του ομίλου EUROMEDICA  προχώρησε σε αίτηση υπαγωγής του ομίλου στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα. Τι σημαίνει αυτό για τους εργαζόμενους και πως παρεμβαίνουμε.

Από άλλους Κλάδους ξεχωρίζουν οι Απεργιακές κινητοποιήσεις  των εργαζομένων στον ΟΤΕ που βρίσκονται  σε εξέλιξη,. Είναι χρήσιμο παράδειγμα και  για τον Κλάδο μας.

Τέλος γίνεται αναφορά στο τραγικό περιστατικό του θανάτου τεσσάρων εργατών στις εγκαταστάσεις της πτηνοτροφικής  μονάδας «ΖΟΥΡΑΣ».