6/1/2018 Σε ετοιμότητα για το πολυνομοσχέδιο της 3ης αξιολόγησης

Την ερχόμενη βδομάδα (μάλλον Δευτέρα 8/1), θα κατατεθεί το νέο πακέτο μέτρο για την 3ηαξιολόγηση. Εκείνο που ξεχωρίζει μέσα σε όλα, είναι η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, στο σκέλος που αφορά τον τρόπο που παίρνονται οι αποφάσεις για κήρυξη απεργίας. Πιο συγκεκριμένα για να κηρυχθεί απεργία από Πρωτοβάθμιο Σωματείο θα απαιτείται, σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, να γίνεται ψηφοφορία από τα μέλη του Σωματείου και να ψηφίζεται η πρόταση από το 50% των μελών.  <Ανακοίνωση του Σωματείου2018_01_02_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΑΔΙΚΟΥ

Τι σημαίνει ο Νέος Νόμος.

Οι Διοικήσεις των Πρωτοβάθμιων σωματείων θα «πηγαίνουν» για διαπραγμάτευση με την εργοδοσία για όλα τα ζητήματα, από μία εργοδοτική αυθαιρεσία έως την υπογραφή Σύμβασης, χωρίς πρακτικά να μπορούν να κηρύξουν απεργία.  Σωματεία που έχουν για παράδειγμα 800 μέλη θα πρέπει να κάνουν Συνέλευση στην οποία να ψηφίσουν υπέρ της Απεργίας 401 εργαζομένου. Αν υπολογίσουμε βάρδιες, δυσκολίες κλπ, αυτό είναι πρακτικά αδύνατον. Έτσι θα διαπραγματεύονται χωρίς ουσιαστικά να έχουν διαπραγματευτικό όπλο. 

ΠΟΙΟ Απαιτούν  την Κατάργηση των Απεργιών.

Ο ΣΕΒ, σε πολλές ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου κλπ, «διαμαρτύρεται» για τις πολλές Απεργίες, που γίνονται στην Ελλάδα. Λέει μάλιστα ότι οι αποφάσεις δεν εκφράζουν το σύνολο των εργαζομένων. Παρεμβαίνουν  στη λειτουργία των Συνδικάτων, οι μεγαλοεργοδότες, που επιβάλλουν μισθούς 400 ευρώ, μέσω Ένωσης Προσώπων, που έχουν καλλιεργήσεις την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Συμπέρασμα

 α) Η Αριστερή Κυβέρνηση ικανοποιεί τις αξιώσεις βιομηχάνων,τραπεζιτών, εφοπλιστών, και όλης της μεγαλοεργοδοσίας ακόμα και για το απεργιακό δικαίωμα.   β) Η αντεργατική επίθεση θα συνεχιστεί. Γρήγορα θα καταρρεύσει το αφήγημα περί Εξόδου από Μνημόνια,  μετα-μνημονιακή εποχή κλπ, Γι αυτό τώρα υπάρχει ανάγκη να προλάβουν τις αντιδράσεις. Να εμβαθύνουν την Καταστολή.

 

Το Σωματείο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται  σε ετοιμότητα. Η προσπάθεια της Κυβέρνησης  θα απαντηθεί άμεσα με συλλαλητήριο. Πολλές Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα ήδη έχουν λάβει απόφαση για Απεργία. Το Σωματείο μας, έστειλε επιστολή στην ΟΣΝΙΕ, με την οποία ζητάμε να λάβει ανάλογη απόφαση. Θα ενημερώσουμε άμεσα για την απόφαση της ΟΣΝΙΕ.