7/11/2017 ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Για την απεργία της 14ης  Δεκέμβρη μέχρι στιγμής, πραγματοποιήσαμε εξορμήσεις στο Ιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι, στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού και στη Βιοκλινική Αθήνας. Μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε την Τρίτη 5/6, καθορίσαμε το εξής πρόγραμμα εξορμήσεων. <Ανακοίνωση του Σωματείου2017_11_30>

Πέμπτη 7/12. Στις 1 το μεσημέρι στο νοσοκομείο ΕΡ. ΝΤΥΝΑΝ και στη συνέχεια στο ΙΑΣΩ GENERAL.

Παρασκευή 8/12. Στις 2 το μεσημέρι στο Ιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι.

Σάββατο 9/12. Συγκέντρωση-εξόρμηση στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ από τις 2:15 ως τις 3:30 μ.μ..

Τη Δευτέρα 11/12, θα γίνει από το πρωί ως το μεσημέρι πανεξόρμηση σε διάφορους χώρους δουλειάς. Για να έχουμε επιτυχία στην προσπάθεια αυτή  καλούμε όποιον έχει τη δυνατότητα να μετέχει, να το δηλώσει στο mail ώστε νε συγκεκριμενοποιήσουμε το πρόγραμμα.

Από τις μέχρι στιγμής εξορμήσεις, φάνηκε  ότι υπάρχει θετικό κλίμα και διάθεση για συμμετοχή στην απεργία. Υπήρξαν αρκετές απορίες από συναδέλφους σχετικά με το πώς δηλώνουμε την απεργία, αν καλυπτόμαστε  κλπ. Για όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει οι συνάδελφοι να έρχονται σε επαφή με το σωματείο. Ενημερώνουμε πάντως ότι :  Πρώτον στην απεργία μπορούν να μετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι. Η απεργία μετά από πίεση των σωματείων  κηρύχτηκε τελικά και από  τη ΓΣΕΕ. Δεύτερον αυτό που λένε συνήθως οι διευθυντές είναι ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα σε τμήματα που έχουν απεργούς και θα φορτωθεί ο όγκος δουλειάς σε όσους δεν απεργούν, ή ότι θα «αναγκαστούν» να κόψουν άδειες, ρεπό κλπ. Λένε ψέματα. Το πρόβλημα το δημιουργούν οι ίδιοι και όχι οι απεργοί. Αυτά τα λένε για να ασκήσουν  πίεση να στρέψουν τον έναν εργαζόμενο απέναντι στον άλλο. Αυτό που έχει υποχρέωση  να κάνει η κάθε διεύθυνση όταν υπάρχει απεργία  είναι να αναβάλλει  ραντεβού, προγραμματισμένα χειρουργεία κλπ.  Αν δε το κάνει η ευθύνη είναι δική της και όχι των εργαζομένων.   Όσον αφορά το  προσωπικό ασφαλείας, που επίσης έχουμε ερωτήματα από συναδέλφους,  ενημερώνουμε ότι στο νοσοκομείο παραμένει το ελάχιστο προσωπικό που χρειάζεται για να  καλυφτεί  κάτι πολύ έκτακτο που μπορεί να συμβεί στους νοσηλευόμενους και όχι για να διεκπεραιωθούν τα προγραμματισμένα ραντεβού.  Αυτό σημαίνει προσωπικό ασφαλείας Δηλαδή ότι το νοσοκομείο δουλεύει σαν να είναι αργία.

Τέλος, την Τρίτη είχαμε μια σοβαρή εξέλιξη στο θέμα της τροπολογίας για την κήρυξη απεργίας Η άμεση αντίδραση των σωματείων, με την κινητοποίηση που έγινε  υποχρέωσε την Κυβέρνηση να αποσύρει προσωρινά την τροπολογία. Η υπουργός εργασίας αρνήθηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία σωματείων.

Σύνδεσμοι από την χθεσινή κινητοποίηση :

https://www.youtube.com/watch?v=QuAQlOdzDs0

https://www.youtube.com/watch?v=wVDqes7NRj4