ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑ

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8-ΩΡΟΥ:

Η Κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση που θα νομιμοποιεί τις απλήρωτες υπερωρίες κατά 2 ώρες ημερησίως με αντίστοιχη αναπλήρωση σε ώρες ανάπαυσης σε βάθος εξαμήνου ή ετήσιο, που δεν θα είναι καθορισμένο, αλλά θα επιλέγεται από τον εργοδότη ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.[Ακακοίνωση εδώ]

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ:

Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η Κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει κάθε έννοια σταθερού χρόνου εργασίας για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η εντατικοποίηση. Ετοιμάζεται  ένα καθεστώς που θα εργαζόμαστε όποτε και για όσο χρόνο καθημερινά κρίνει η κάθε Διεύθυνση, με καθηλωμένους τους μισθούς. Αυτή είναι η ευελιξία στην εργασία την οποία  επιδιώκουν, εδώ και χρόνια, να επιβάλλουν οι εργοδότες.

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ:

==> Η κοινωνική ζωή του εργαζόμενου γίνεται έρμαιο στις ανάγκες της επιχείρησης.

==> Νομιμοποιείται η απλήρωτη εργασία. Θα καταβάλλουμε μεγάλο τμήμα του χρόνου εργασίας μας, χωρίς αμοιβή και χωρίς δυνατότητα άρνησης.

==> Η εντατικοποίηση θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Η κατάργηση του ημερήσιου σταθερού χρόνου εργασίας καταργεί ταυτόχρονα την ανάγκη προσλήψεων.

Η ΠΕΙΡΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ:

Σε πολλές επιχειρήσεις του Κλάδου παράνομα σήμερα, δεν πληρώνονται οι υπερωρίες. Αν η κατάσταση αυτή γίνει νόμιμη,  τότε θα γίνει ανεξέλεγκτη.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ – ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΗ.

Η 8ωρη εργασία θεσμοθετήθηκε στην Ελλάδα το 1920, μετά από σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης της χώρας μας. Είναι κρίσιμο σήμερα  για όλους τους εργαζόμενους και για τις επόμενες γενιές, να δώσουμε πραγματική μάχη για να μην περάσει αυτή η ακραία επιθετική νομοθετική παρέμβαση.     

    Υπερασπιζόμαστε ενωμένα την πιο μεγάλη κατάκτηση των εργαζομένων,  το 8-ΩΡΟ.