ΑμΚΕ ΝΕΦΕΣ: Μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών

Με μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους εργάζονται οι εργαζόμενοι του οικοτροφείου «ΠΕΡΣΕΑΣ» που ανήκει στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΝΕΦΕΣ» και βρίσκεται στον Βύρωνα. Το οικοτροφείο φιλοξενεί ενήλικες με προβλήματα ψυχικής υγείας. [ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΟΥ ΕΔΩ]

Στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα από τον  Αύγουστο του 2022. Από τότε μέχρι σήμερα πολλοί συνάδελφοι παραιτήθηκαν λόγω της ασφυκτικής κατάστασης, ενώ σε άλλους εργαζόμενους οφείλονται ακόμα και αποζημιώσεις απόλυσης.

Η ουσία του προβλήματος είναι ότι οι μισθοί των εργαζομένων βρίσκονται μονίμως εξαρτημένοι από την φερεγγυότητα των φορέων-ιδιωτών που υλοποιούν τα προγράμματα αλλά και από τις διαδικασίες των μηχανισμών χρηματοδότησής. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι των άλλων μονάδων της εταιρείας.  

Η θέση του Σωματείου μας είναι ότι πρέπει να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα και να εξασφαλιστεί η συνέχιση  λειτουργίας της μονάδας όπως επίσης και των θέσεων εργασίας. Να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων αλλά και των τροφίμων του Ιδρύματος.