ΑΠΕΡΓΙΑ στις 16 Μαρτίου

Οι κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού και κυρίως της νεολαίας που γίνονται τις τελευταίες μέρες για την τραγωδία στα Τέμπη, εκφράζουν την γενικευμένη και δίκαιη αγανάκτηση απέναντι στις πολιτικές που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη. [Η ανακοίνωση ΕΔΩ]

Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν – κυρίως την περίοδο των μνημονίων και εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα – είναι η βαθιά αιτία που βρίσκεται πίσω από τραγωδίες, όπως αυτή στα Τέμπη.

Είναι οι πολιτικές που παρέδωσαν με ληστρικούς όρους Δημόσια περιουσία σε ιδιωτικές εταιρείες και εργολάβους ενώ ότι έμεινε στο κράτος υπό-χρηματοδοτήθηκε και υπό-στελεχώθηκε. Είναι οι πολιτικές διάλυσης κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, ελέγχων και κανόνων ασφαλείας,  καταδίκης της μισθωτής εργασίας να ζει με χαμηλούς μισθούς και της νεολαίας να ζει στην επισφάλεια.

Ο ελληνικός λαός δεν πείθεται  από την επίσημη γραμμή της Κυβέρνησης και του περίγυρου της, περί ανθρώπινου λάθους. Αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες για να μην ξανασυμβούν παρόμοιες τραγωδίες.

Το Σωματείο μας συντάσσεται με το αίτημα ασφαλή,  ποιοτικό και δημόσιο σιδηρόδρομο.

Μετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 16 Μαρτίου και στην συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος με τους εργαζόμενους του Κλάδου της Ιδιωτικής Υγείας.Η ανακοίνωση της ΟΣΝΙΕ [ΕΔΩ]