ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10 Ιούνη: Η μεγαλύτερη Απεργία των τελευταίων χρόνων.

Με τις πραγματικά μεγαλειώδεις απεργιακές  συγκεντρώσεις που έγιναν στις 10 Ιούνη οι εργαζόμενοι όλης της χώρας απαίτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν κατηγορηματικά ότι αρνούνται να δουλεύουν χωρίς σταθερό ωράριο, χωρίς δικαιώματα, με καθηλωμένους τους μισθούς στα σημερινά επίπεδα, με απλήρωτες υπερωρίες.

Αρνούνται την βαρβαρότητα των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στον Κλάδο μας απέργησαν αρκετοί συνάδελφοι παρά τα εμπόδια που βάζει κάθε φορά  η εργοδοσία και παρά την μεγάλη έλλειψη προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα πολλές μονάδες να λειτουργούν στο όριο του προσωπικού ασφαλείας.

Το Κλαδικό Σωματείο συνέβαλλε αποφασιστικά στην οργάνωση και στην επιτυχία της Απεργίας στον Κλάδο της Ιδιωτικής Υγείας.

Με εξορμήσεις που ξεκίνησαν από τις αρχές Απρίλη, με τις ανακοινώσεις του Σωματείου, με τις περιοδείες στους χώρους δουλειάς, με  την σύσκεψη του Κλαδικού Σωματείου στις 28 Μάη, ενημερώθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και συζητήθηκε η ανάγκη συντονισμένου και ενωμένου αγώνα.

Είναι πολλοί οι συνάδελφοι που μετείχαν σε όλη αυτή την προσπάθεια, ενώ αρκετοί εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Υγεία, απέργησαν για πρώτη φορά.

Στην  συγκέντρωση της Πέμπτης 10  Ιούνη πίσω από το πανό του Σωματείου βρέθηκαν εργαζόμενοι από μεγάλα νοσοκομεία:  ΜΗΤΕΡΑ,  ΙΑΣΩ, ΩΝΑΣΕΙΟ, ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ,  METROPOLITAN GENERAL,  ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ, από ομίλους της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , από γηροκομεία και άλλους μικρότερους χώρους.

Μετά την Απεργία στις 10 Ιούνη συνεχίζουμε,  με ενίσχυση των Σωματείων, πιο αποφασιστικά, τον αγώνα για την ικανοποίηση των απαιτήσεων μας.