Πραγματοποιήθηκε η αποστολή εμφιαλομένων νερών σε χωριό της Θεσσαλίας

Παρουσιάζουμε σε σύντομο video την αποστολή ποσότητας εμφιαλωμένου νερού στο χωριό Κλοκωτός του Ν.Τρικάλων, σε μια ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης των Σωματείων εργαζομένων ατο “ΜΗΤΕΡΑ” και του Κλαδικού Σωματείου Αθήνας στους πλημμυριοπαθείς της Θεσσαλίας.

Με πρωτοβουλία του Σωματείου εργαζομένων στο «ΜΗΤΕΡΑ» και συμμετοχή του Κλαδικού Σωματείου εργαζομένων ιδιωτικής υγείας Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου αποστολή εμφιαλωμένου νερού στο χωριό Κλοκωτός του Δήμου Φαρκαδώνας νομού Τρικάλων.

Συγκεντρώθηκαν 12 γεμάτες παλέτες με μπουκάλια 1,5 lt   ποσότητα ικανή να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων για κάποιο χρονικό διάστημα.

Το πρόβλημα του πόσιμου νερού χωρίς να είναι το μοναδικό είναι το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αυτή τη στιγμή.

Οι ανυπολόγιστες ζημιές που έχει υποστεί η περιοχή και η έντονη ανασφάλεια για το μέλλον είναι όψεις της τραγωδίας που συντελείται στη Θεσσαλία.

Οι κάτοικοι αφού μας ευχαρίστησαν, μας εξήγησαν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, τις ανάγκες που υπάρχουν,  μας περιέγραψαν την αγωνία που έζησαν  στη διάρκεια της καταιγίδας αλλά και τον αγώνα που έδωσαν με δικιά  τους πρωτοβουλία, με δικά τους μέσα και με αυταπάρνηση για να εμποδίσουν την ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού. 

Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που ενίσχυσαν την προσπάθεια καθώς κατοίκους του χωριού και τον Πρόεδρο της κοινότητας για την υποδοχή και την βοήθεια που παρείχαν για επιτυχία της αποστολής.

Μέσα από τα Σωματεία δίνεται η δυνατότητα να συνεισφέρουν οι εργαζόμενοι της Ιδιωτικής Υγείας στο μεγάλο κύμα αλληλεγγύης που έχει εκφραστεί προς τους πλημμυροπαθείς. Παράλληλα με την κίνηση που έγινε θέλουμε να μεταφέρουμε το αίτημα των κατοίκων ότι η πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει άμεσα για τα επιτακτικά ζητήματα της στέγασης, του νερού της υγιεινής. Να αποζημιωθούν εξ ολοκλήρου οι ζημιές και να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα υποδομής σε ουσιαστική, με έργα και όχι λόγια, στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της χώρας.