ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ: Όπλο της ανθρωπότητας στην αντιμετώπιση της Πανδημίας.

Με τις κυβερνητικές παλινωδίες στο θέμα της αντιμετώπισης της Πανδημίας και την αποθέωση των ανορθολογικών θεωριών, ο εμβολιασμός κινδυνεύει από όπλο της ανθρωπότητας και κατάκτηση της επιστήμης, να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο  υλοποίησης της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της Υγείας και επίρριψης ευθυνών στους εργαζόμενους. Το Σωματείο μας θα συνεχίσει τον αγώνα για πραγματική θωράκιση των χώρων δουλειάς και ανάδειξη των εργασιακών μας ζητημάτων. Η ανακοίνωση ΕΔΩ

Η  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  ΑΛΗΘΕΙΑ:

Το εμβόλιο είναι κατάκτηση της επιστήμης. Ο καθολικός εμβολιασμός είναι το πιο ισχυρό  όπλο της ανθρωπότητας  στην αντιμετώπιση της Πανδημίας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: 

  • Επαναλαμβανόμενες και επικίνδυνες παλινωδίες στην αντιμετώπιση της Πανδημίας:  Από την ανεξέλεγκτη καταπάτηση κάθε υγειονομικού πρωτοκόλλου στον  τουρισμό, τον συγχρωτισμό στα Μέσα Μεταφοράς ως την έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς.     
  • Καλοστημένη προβολή του αντί-εμβολιασμού, δηλαδή  της ανορθολογικής αμφισβήτησης  της επιστήμης. Σκοπός είναι να  αξιοποιηθεί  στα σχέδια της Κυβέρνησης, για παράδοση υπηρεσιών των Δημόσιων νοσοκομείων σε Ιδιωτικές εταιρείες και για  επίρριψη ευθυνών της διασποράς, στους εργαζόμενους.          

ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Παλεύουμε για:    

  1. Ενίσχυση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Ο εμβολιασμός συμπληρώνει και ΔΕΝ υποκαθιστά μέτρα προστασίας όπως ο αυστηρός καθορισμός για αποφυγή συγχρωτισμού, οι περιοδικοί διαγνωστικοί έλεγχοι (test-COVID) των εργαζομένων, η αυστηρή ιχνηλάτηση. 
  2. Να ενισχυθεί το Ε.Σ.Υ.  και να μην παραδοθεί στις Ιδιωτικές εταιρείας.  Μόνο ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας μπορεί να εξασφαλίσει την αποτελεσματική αντιμετώπιση της Πανδημίας.
  3. Να αναδειχτούν οι ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των εργαζομένων  ως βασικός  παράγοντας εξασφάλισης της Δημόσιας Υγείας. Στις Ιδιωτικές Μονάδες οι  συνθήκες εργασίας και κυρίως οι χαμηλοί μισθοί, έχουν  καθημερινά ως αποτέλεσμα τις δεκάδες  παραιτήσεις. Οι Εργοδοσίες  αποθεώνουν τις ατομικές συμφωνίες (προσωρινές ατομικές παροχές με  μορφή μπόνους, εκπτωτικών κουπονιών κλπ.), οδηγούν σε διαχωρισμούς, αδικίες και τελικά σε αποδιοργάνωση της Εργασίας.    

Απέναντι στην Κυβερνητική πολιτική των παλινωδιών και στην Εργοδοσία του Κλάδου που αρνείται επίμονα την κατοχύρωση δικαιωμάτων και αυξήσεων, μέσα από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πραγματική αντίσταση είναι:

 Η συμμετοχή στα Σωματεία και ο οργανωμένος αγώνας για διεύρυνση των  ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ