Εξελίξεις στον Κλάδο: Συνάντηση με τους Εργοδότες για την Κλαδική Σύμβαση. Η Απεργία στις 6 Απρίλη.

Η ανακοίνωση ΕΔΩ

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή διαπραγμάτευσης της Ομοσπονδίας, συνάντηση με εκπροσώπους του Εργοδοτικού φορέα των Ιδιωτικών Κλινικών (Σ.Ε.Κ.), με θέμα την σύναψη Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οι εκπρόσωποι των εργοδοτών ζήτησαν χρόνο, προκειμένου να απαντήσουν συγκεκριμένα για τους όρους της Σύμβασης.  

Εκτιμάμε, ότι έγινε ένα βήμα στην υπόθεση της Σύμβασης Εργασίας, γιατί μετά από αρκετά χρόνια  γίνεται για πρώτη φορά, διαβούλευση με τους Εργοδότες.

Η επιχειρηματολογία που έχουμε στα χέρια μας είναι: H επεξεργασμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για Σύμβαση που έχει γίνει κοινό αίτημα όλου του Κλάδου ΚΑΙ  η πραγματική ανάγκη που έχουμε να μην διαπραγματευόμαστε ατομικά τους όρους Εργασίας, να μην ψάχνουμε να αλλάξουμε Εργοδότη και να μην δουλεύουμε 2 δουλειές προκειμένου να συμπληρώσουμε το εισόδημα.  

Το Σωματείο μας θα συνεχίσει να κρατάει ψηλά στην  επικαιρότητα το ζήτημα της Σύμβασης, με πλατιά ενημέρωση όλων των συναδέλφων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Η θετική εξέλιξη στην Απεργία της 6ης  Απριλίου είναι η ενωτική παρουσία των εργαζομένων  της Ιδιωτικής Υγείας, στη συγκέντρωση του Κλάδου και η διεκδίκηση συγκεκριμένων αιτημάτων. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για αποτελεσματικούς αγώνες. Η συγκέντρωση της Ιδιωτικής Υγείας  στηρίχθηκε από τα περισσότερα Σωματεία της Αττικής.  Με αυτόν τον τρόπο και με καλύτερη οργάνωση, θα ξεπερνάμε δυσκολίες που είναι μεν υπαρκτές, αλλά δεν είναι ανυπέρβλητες.

Το Σωματείο μας συμβάλλει σταθερά σε αυτή την κατεύθυνση