Για την στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΙΑΣΩ.

Το Κλαδικό Σωματείο Αθήνας στήριξε τη στάση Εργασίας που κήρυξε το επιχειρησιακό Σωματείο στο ΙΑΣΩ και είχε ικανοποιητική συμμετοχή από συναδέλφους στο Νοσοκομείο. Video από την κινητοποίηση

Τα αιτήματα των εργαζομένων ήταν η τήρηση όλων των όρων της επιχειρησιακής Σύμβασης του ΙΑΣΩ ειδικά όσες αφορούν το θέμα των αργιών που προβλέπει η Σύμβαση, οι προσλήψεις προσωπικού, ενώ εκφράστηκε διαμαρτυρία σχετικά με την πολιτική αμοιβών της εταιρείας, όπως και για τα περιστατικά εργασιακού εκφοβισμού.

Όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου Παναγιώτης Μαυροειδής πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της Διεύθυνσης της Κλινικής στην οποία οι τελευταίοι δεσμευτήκαν για καθολική τήρηση των όρων της επιχειρησιακής Σύμβασης, για προσλήψεις προσωπικού και για αναπροσαρμογή προς όφελος των εργαζομένων της πολιτικής των  παροχών της εταιρείας.

Απαίτηση του Κλάδου η σύναψη Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.

Επισημαίνουμε ότι το βασικό ζήτημα των εργαζομένων του Κλάδου είναι η σύναψη Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με όρους σημαντικών αυξήσεων στους μισθούς.

Η απουσία Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας, σε συνδυασμό με την τεράστια αύξηση του κύκλου εργασιών στην Ιδιωτική Υγεία γίνεται η κύρια αιτία εξάρτησης των εργαζομένων από τις πολιτικές οικειοθελών παροχών των εταιρειών που παράγουν αδικίες, ανισότητες και διευρύνουν την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Ακόμα και στις εταιρείες όπως το ΙΑΣΩ, που βρίσκεται σε ισχύ επιχειρησιακή Σύμβαση, η σύναψη Κλαδικής Σύμβασης θα δώσει τη δυνατότητα για βελτίωση των όρων των επιχειρησιακών Συμβάσεων.

Επισημαίνουμε ακόμα ότι η κινητοποίηση που έγινε στο ΙΑΣΩ είναι σημαντική όχι μόνο για το συγκεκριμένο χώρο δουλειάς αλλά για ολόκληρο τον Κλάδο γιατί αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι στηρίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση στον συλλογικό αγώνα.