Καταγγελίες εργαζομένων για εργασιακό εκφοβισμό στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων

Ομαδική καταγγελία από εργαζόμενους του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων που εντάσσεται στο Άσυλο Ανιάτων κατά συγκεκριμένων εργαζομένων κατόχων διευθυντικών θέσεων εξετάστηκε σε συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας. [Εδώ η ανακοίνωση]

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν περιστατικά εργασιακού εκφοβισμού (λεκτικού, ψυχολογικού), λεκτικές και εξωλεκτικές απαξιωτικές συμπεριφορές, υποβιβασμό της αξιοπρέπειας, άνιση μεταχείριση και διαμόρφωση συνθηκών εργασιακού στρες, γεγονός που έχει οδηγήσει συναδέλφους σε παραιτήσεις.

Στην συνάντηση που έγινε στην επιθεώρηση εργασίας οι καταγγελλόμενοι δεν παραβρέθηκαν, ενώ η εκπρόσωπος του Ιδρύματος δήλωσε ότι η Διοίκηση του Ιδρύματος δεν γνώριζε τα περιστατικά και δεσμεύτηκε να τα εξετάσει. 

Η επιθεώρηση εργασίας  έδωσε προθεσμία ως τις 29 Απριλίου στη Διοίκηση του Ιδρύματος να απαντήσει εγγράφως για τις καταγγελίες των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στο Σωματείο μας.

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Κλαδικού Σωματείου παραβρέθηκε στην συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας δηλώνοντας την στήριξη του Σωματείου μας στον αγώνα των εργαζομένων να αποκαταστήσουν κατάλληλες  εργασιακές συνθήκες στο χώρο δουλειάς.   

Καλούμε άμεσα την Διοίκηση του Ιδρύματος να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την οριστική πάταξη όλων των φαινομένων εργασιακού εκφοβισμού στο Ίδρυμα.