ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: Διαμαρτυρία του Σωματείου για απόπειρα εκφοβισμού των εργαζομένων

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας για περιστατικό συμπεριφοράς στελεχών Διοίκησης της κλινικής «ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» προς εργαζόμενους της κλινικής.

< η ανακοίνωση σε μορφή αρχείου ΕΔΩ>

Οι συνάδελφοι από το τμήμα των τεχνολόγων ζήτησαν  με επιστολή που απέστειλαν στην Διοίκηση να γίνει πρόσληψη εργαζόμενου σε θέση συναδέλφου που παραιτήθηκε πρόσφατα από το τμήμα και ανέδειξαν το ζήτημα της εντατικοποίησης της εργασίας.

Ακόμα και η διατύπωση αιτήματος και  η έκφραση άποψης για εργασιακό θέμα  εξόργισε τον ιδιοκτήτη της κλινικής και άλλο στέλεχος της Διοίκησης που επιτέθηκαν λεκτικά απειλώντας του εργαζόμενους, ενώ καθαρά τιμωρητικά ανακοινώθηκε σε συγκεκριμένη εργαζόμενη η μετακίνηση της σε άλλο τμήμα.

Είναι προφανές ότι οι απειλές και ο εκφοβισμός είναι η μέθοδος που χρησιμοποιεί η Διοίκηση για να επιβάλλει σκληρές συνθήκες εντατικοποίησης με σκοπό τη διατήρηση του μισθολογικού κόστους σε χαμηλά επίπεδα, διακυβεύοντας έτσι και την ποιότητα της εργασίας.  

Όλες οι παραπάνω ενέργειες θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που φαντάζεται η Διοίκηση. Θα δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τη συναδελφικότητα των εργαζομένων στην πορεία για βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.

Καλούμε τον ιδιοκτήτη της κλινικής να επανορθώσει και να κάνει δεκτά τα αιτήματα των συναδέλφων.