Για την μαζική Απεργιακή κινητοποίηση στις 9 Νοεμβρίου.

[Η Ανακοίνωση σε μορφή αρχείου ΕΔΩ]

Η Απεργία στις 9 Νοεμβρίου είχε μεγάλη συμμετοχή από όλους τους κλάδους των εργαζομένων. Θετικό ήταν το γεγονός ότι η Απεργία κηρύχθηκε με συγκεκριμένα αιτήματα, δεν έγινε απλά για να εκφραστεί μια γενική διαμαρτυρία. Φάνηκε καθαρά, ότι η ανάγκη να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις, είναι καθολικό αίτημα της μισθωτής εργασίας και δίνει διέξοδο στο κύμα ακρίβειας.  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για την Ιδιωτική Υγεία είναι θετικό το γεγονός ότι ο Κλάδος σήμερα δεν είναι κατακερματισμένος, δεν είναι κυρίαρχη η λογική των παραταξιακών αντιπαραθέσεων, καταγγελιών και σκοπιμοτήτων. Αυτό το κλίμα ενότητας εκφράστηκε και στην Απεργιακή συγκέντρωση που οι εργαζόμενοι του Κλάδου είχαμε συγκροτημένη και ενωτική παρουσία στην προ-συγκέντρωση που οργανώθηκε από την Ομοσπονδία (Ο.Σ.Ν.Ι.Ε.)

Οι δυσκολίες για Απεργία στους χώρους εργασίας μας, παραμένουν μεγάλες. Η φύση του αντικειμένου εργασίας σε Διαγνωστικά κέντρα, γηροκομεία, Κλινικές, δίνει το περιθώριο στις Διευθύνσεις των μονάδων να ασκήσουν μεγάλη πίεση στους εργαζόμενους για να μην Απεργήσουν. Αυτό είναι μια πραγματικότητα που δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε.

Επιπλέον η έλλειψη προσωπικού είναι τόσο μεγάλη που ολόκληρα τμήματα Κλινικών δουλεύουν με αριθμό εργαζομένων στα όρια του Προσωπικού Ασφαλείας. Δηλαδή πρακτικά δεν υπάρχει η δυνατότητα σε αυτά τα τμήματα να απεργήσει ούτε ένας εργαζόμενος.

Παρόλο αυτά πρέπει να πούμε για τις Ιδιωτικές Κλινικές ιδιαίτερα, ότι τα Σωματεία δίνουν πραγματική «μάχη» για να ορίσουν Προσωπικό Ασφαλείας. Η «μάχη» δόθηκε αυτή τη φορά πιο συντονισμένα και σε αυτό συνέβαλλε η στήριξη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων από την Ομοσπονδία.

Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλοι την πετυχημένη Απεργιακή κινητοποίηση, να είμαστε συσπειρωμένοι στο Σωματείο, για να συνεχίσουμε πιο αποτελεσματικά την ανάδειξη των ζητημάτων στους χώρους δουλειάς και τις διεκδικήσεις του Κλάδου.

Για την Απεργία Δελτίο Τ΄ύπου έχει δημοσιεύσει η ΟΣΝΙΕ [ΕΔΩ]