ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023. Συγκέντρωση: πλατεία Κλαυθμώνος 11 π.μ.

Την φετινή Πρωτομαγιά θα τιμήσουμε τους αγώνες των εργαζομένων εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Αυτό φυσικά δεν μειώνει σε τίποτα την αξία της Πρωτομαγιάς ως ημέρα μνήμης και τιμής των αγώνων της Εργατικής τάξης.

Ο καλύτερος τρόπος είναι η διεκδίκηση διεύρυνσης των εργατικών δικαιωμάτων και της ανόδου του επιπέδου διαβίωσης.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΟΣΝΙΕ στην ανακοίνωση της αναφέρει:

Η 1η Μαΐου είναι η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμάει τους αγώνες και τους ήρωες της. Είναι η μέρα που επιβεβαιώνεται ότι τα εργασιακά δικαιώματα είναι αποτέλεσμα αγώνων, είναι κατακτήσεις, δεν χαρίζονται από κανέναν.

Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε την 1η Μάη είναι να ενισχύσουμε τον αγώνα στη χώρα μας για να βγούμε από τη δίνη της συρρίκνωσης των δικαιωμάτων μας που συνεχίζεται για 13 χρόνια.

Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά διεκδικώντας συγκεκριμένα αιτήματα για την εργασία:

Κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών μας – Υποχρεωτική εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίαςεπαναφορά  τριετιώνσταθερότητα στην εργασία– διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Διεκδικούμε:  Ισχυρές υψηλού επιπέδου Δημόσιες Δομές στους τομείς στρατηγικής σημασίας: ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΝΙΕ καλεί τα Σωματεία και τους εργαζόμενους του Κλάδου να πάρουν μέρος μαζικά στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία και στις συγκεντρώσεις.

Στην Αθήνα παίρνουμε μέρος στην συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ.