Σωματείο ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ: Συμφωνήθηκε ο νέος κανονισμός εργασίας

Η Διοίκηση του επιχειρησιακού Σωματείου συμφώνησε με τη Διεύθυνση της κλινικής στην κατάρτιση του νέου κανονισμού εργασίας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ. Είναι ουσιαστικό ότι με την παρέμβαση του Σωματείου αρκετές ρυθμίσεις από το σχέδιο της Διεύθυνσης της Κλινικής, άλλαξαν και δεν θίγονται οι όροι εργασίας. Η ανακοίνωση του επιχειρησιακού Σωματείου [ΕΔΩ]

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου:

Συνάδελφοι,
Η Διεύθυνση της εταιρείας έδωσε το προηγούμενο διάστημα προσχέδιο για κατάρτιση του Κανονισμού Εργασίας. Μετά από επανειλημμένες συναντήσεις με την Διεύθυνση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας συμφώνησε στην κατάρτιση του νέου κανονισμού εργασίας.
Καταφέραμε με επιμονή και μεθοδικότητα να βελτιώσουμε τους όρους του κανονισμού εργασίας, σε σχέση με το αρχικό προσχέδιο που παρουσίασε η Διοίκηση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Πρόβλεψη περί συνεργασίας διοίκησης και εργαζομένων ώστε οι άδειες να
προγραμματίζονται εντός του πρώτου 5μήνου του έτους.
Πρόβλεψη μέριμνας για την αποφυγή αιφνιδιασμού των εργαζομένων με τις αλλαγές των προγραμμάτων εργασίας.
Θεσμοθέτηση υπέρ εγκύων, λεχώνων και γαλουχουσών ώστε να απέχουν από την νυχτερινή βάρδια.
Εξασφάλιση πρόσβασης εργαζομένων στον ατομικό φάκελο εργασίας τους.
Υιοθέτηση της πολιτικής της καταπολέμησης βίας και παρενόχλησης στην εργασία με σκοπό την προστασία των εργαζομένων και την δημιουργία εργασιακού περιβάλλοντος που διασφαλίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου χωρίς βία και παρενόχληση.
Την καταχώρηση υπέρ των εργαζομένων και δευτέρου βαθμού πειθαρχικής
διαδικασίας σε περίπτωση διαπίστωσης πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Επομένως μπορούμε να πούμε ότι ο κανονισμός εργασίας που καταρτίστηκε τελικά, δεν δημιουργεί αρνητικούς όρους εργασίας για τους εργαζόμενους. Πρέπει να αναφέρουμε την νομική βοήθεια που μας παρείχε η δικηγόρος του Σωματείου καθώς και την υποστήριξη που είχαμε από τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Τέλος, μας προκαλεί εντύπωση η ανακοίνωση που κυκλοφόρησε η παράταξη «Η ΛΥΣΗ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ». Οι εκλεγμένοι συνάδελφοι της συγκεκριμένης παράταξης αφού συμμετείχαν σε όλες τις συναντήσεις και εξέφρασαν τις απόψεις τους, «θυμήθηκαν» τη Γενική Συνέλευση μετά την
κατάρτιση του κανονισμού εργασίας. Καταγγέλλουν τη Διοίκηση του Σωματείου, χωρίς να προτείνουν κάτι συγκεκριμένο. Παρουσιάζουν ανυπόγραφη ανακοίνωση, χρησιμοποιώντας αυθαίρετα τον τίτλο του Σωματείου για να γίνουν πιστευτοί, μιλάνε για «κλειστές πόρτες» ενώ
συμμετείχαν στις συναντήσεις και παρόλο που τα πρακτικά των συναντήσεων είναι στη διάθεση κάθε εργαζόμενου. Φαίνεται ότι η ανάγκη να αντιπολιτευτούν, οδηγεί τους συναδέλφους μας, σε μεγάλες αντιφάσεις.

Συνάδελφοι, η κατάρτιση του κανονισμού εργασίας είναι μια διαδικασία στην οποία απαραίτητα πρέπει να συμμετέχει η Διοίκηση του Σωματείου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο κανονισμός κατατίθεται μονομερώς από τη Διεύθυνση της Κλινικής με τους όρους που εκείνη ορίζει.
Το Σωματείο μας σταθερά υποστηρίζει την πρόταση για Κλαδική Σύμβαση Εργασίας με τους όρους που έχει επεξεργαστεί η Ομοσπονδία και αποτελεί αίτημα όλων των Σωματείων του Κλάδου.