Γηροκομείο ΒΑΣΙΛΑΚΕΙΟΝ: Στάση Εργασίας την Πέμπτη 15/7/2021

Το Σωματείο μας έχει κηρύξει 2ωρη στάση εργασίας στο γηροκομείο ΒΑΣΙΛΑΚΕΙΟΝ [Ανακοίνωση] που βρίσκεται στην Κυψέλη. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15/7 από τις 2 μ.μ ως τις 4 μ.μ.

Στο ΒΑΣΙΛΑΚΕΙΟΝ όπως έχουμε αναφέρει δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις ρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας. Δεν δίνεται το σύνολο των αδειών που δικαιούνται οι εργαζόμενες, δεν αμείβονται με προσαύξηση η νυχτερινή εργασία και η εργασία στις αργίες, ενώ είναι συνηθισμένη περίπτωση η διπλή βάρδια (συνεχόμενο 16ωρο).

Οι εργαζόμενες κατάφεραν να οργανωθούν και να ξεπεράσουν τους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην κινητοποίηση της Πέμπτης. Κατάφεραν επίσης να μείνουν ενωμένες, παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας να τις διασπάσει, είτε με προσωπικές απειλές είτε με υποσχέσεις για ατομικά προνόμια.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία το Σωματείο μας είναι συνεχώς δίπλα στις εργαζόμενες. Με παρεμβάσεις στον Εργοδότη, με καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας και κυρίως με την παρουσία στο χώρο δουλειάς.

Στις 2 Αυγούστου θα συζητηθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας η καταγγελία που έκανε το Σωματείο.

Καλούμε τα μέλη του Σωματείου μας, να παραβρεθούν έξω από το γηροκομείο την Πέμπτη 15 Ιουλίου στις 2 το μεσημέρι για να στηρίξουμε μαζικά τις εργαζόμενες.

Το γηροκομείο βρίσκεται στην οδό Τενέδου 22 στην Κυψέλη.