Γηροκομείο ΒΑΣΙΛΑΚΕΙΟΝ. Καθολική συμμετοχή στη στάση εργασίας.

Με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων  του γηροκομείου  ΒΑΣΙΛΑΚΕΙΟΝ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιούλη η 2ωρη στάση εργασίας που κήρυξε το Κλαδικό Σωματείο. Το πρώτο αποτέλεσμα της κινητοποίησης είναι ότι σταμάτησαν οι διπλές βάρδιες.

Οι εργαζόμενοι  στο ΒΑΣΙΛΑΚΕΙΟΝ:

  • Άντεξαν με υποδειγματικό τρόπο στις πιέσεις που άσκησε η Εργοδοσία με σκοπό να τους τρομοκρατήσει και να  μπλοκάρει την κινητοποίηση. 
  • Υπερασπίστηκαν την οργάνωση  τους  στο  Κλαδικό Σωματείο.
  •  Διαφύλαξαν την ενότητα τους,  που αποτελεί  και το μεγαλύτερο όπλο για την επιτυχία του αγώνα.

Με τον αγώνα τους, έφεραν στην επιφάνεια  τις συνθήκες εργασίας.

Απλήρωτες υπερωρίες, διπλές βάρδιες, έλλειψη προσωπικού, κλίμα τρομοκρατίας και απειλών, συνεχόμενες μέρες δουλειάς χωρίς ρεπό, απολύσεις, εργατικά ατυχήματα που δεν δηλώνονται, συνθέτουν την εργασιακή καθημερινότητα.

Όσοι με ευκολία νουθετούν τους εργαζόμενους στα γηροκομεία και παπαγαλίζουν τα περί «ατομικής ευθύνης» , ας ρίξουν μια ματιά στο ΒΑΣΙΛΑΚΕΙΟΝ. Θα καταλάβουν καλά  ότι οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι  που πραγματικά προστατεύουν τους χώρους δουλειάς, που φροντίζουν με αυταπάρνηση τους ηλικιωμένους, παρά τις δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας.   

Η Εργοδοσία:

Ο εργοδότης στο γηροκομείο αρνήθηκε να συναντηθεί με το Σωματείο. Αρνήθηκε ακόμα και τη μέρα της κινητοποίησης  να συναντηθεί με τους εργαζόμενους και το Σωματείο και να ξεκαθαρίσει αν προτίθεται να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας.

Συμπαράσταση:

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και δήλωσαν τη συμπαράσταση τους, εκπρόσωποι από τους φορείς:

Ένωση γονέων 6ης δημοτικής κοινότητας Αθηνών.

Στέκι εργαζομένων και νεολαίας «Καίτη Πανοπούλου»

Συνταξιούχοι της περιοχής.

Σωματείο Καθαριστριών Αθήνας

Παραβρέθηκε σύμβουλος στην 6η διαμερισματική κοινότητα του Δήμου Αθηναίων, εκλεγμένη με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ανακοινώσεις συμπαράστασης εξέδωσαν:

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία εργαζομένων στο ΜΗΤΕΡΑ, στο ΙΑΣΩ, στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και στο ΩΝΑΣΕΙΟ.

Η συνέχεια και τα αιτήματα:

Οι εργαζόμενοι στο ΒΑΣΙΛΑΚΕΙΟΝ, με το Κλαδικό Σωματείο, θα δώσουμε συνέχεια στον αγώνα, μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα. Στις 2 Αυγούστου έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας. Στην κινητοποίηση στις 15 Ιούλη, οι εργαζόμενοι δήλωσαν με μια φωνή:

ΩΣ ΕΔΩ –  ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα. Απαιτούμε:  

  1. Να εξοφληθούν όλες οι μέρες της άδειας του 2020, που δεν δόθηκαν.
  2. Να καταβάλλεται η προσαύξηση  για νυχτερινή εργασία και για εργασία τις Κυριακές – Αργίες.
  3. Να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για να μην εργάζονται οι εργαζόμενοι διπλή βάρδια και να μην επιφορτίζονται με εργασίες άσχετες με την ειδικότητα τους.
  4. Να προμηθευτεί το γηροκομείο τον απαραίτητο εξοπλισμό σε μέσα εργασίας, όπως γερανοί ανύψωσης ασθενών, τροχήλατα καρότσια μεταφοράς φαγητού.