Για την Απεργία στις 26 Νοέμβρη

Στις 26 Νοεμβρίου στάλθηκε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της Κυβερνητικής πολιτικής, που σε συνθήκες Πανδημίας, συνεχίζει το αντεργατικό της έργο.

Το Σωματείο μας, με τη δράση του -από την πρώτη μέρα κήρυξης-  έως και τη μέρα  της Απεργίας, συνέβαλλε καθοριστικά, να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένωντου Κλάδου μας, στα σχέδια της Κυβέρνησης για την ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου και των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.  

Αναδείξαμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς, την έλλειψη προσωπικού, την έλλειψη Κλαδικής Σύμβασης, τους χαμηλούς μισθούς.

Αναδείξαμε το πρόβλημα με την έλλειψη μέτρων προστασίας των εργασιακών χώρων, για τον κορονοϊό.  Με ευθύνη των εργοδοτών αποσιωπούνται κρούσματα, δεν γίνονται πραγματικές απολυμάνσεις των χώρων. ΔΕΝ  γίνονται μαζικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους ώστε  να προστατευτούν πραγματικά οι χώροι δουλειάς.

Η Απεργία στις 26 Νοέμβρη ήταν πετυχημένη, αν και έγινε σε δύσκολες συνθήκες, λόγω της Πανδημίας. Μας δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δύναμη  να συνεχίσουμε τον αγώνα να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο, να διεκδικήσουμε  τα δικαιώματα μας και την προστασία των χώρων εργασίας. Αναοίνωση