Τροπολογία για μεταφορά ασθενών στις ιδιωτικές κλινικές: ζεστό χρήμα στους κλινικάρχες – ούτε κουβέντα για τις συνθήκες εργασίας στην Ιδιωτική Υγεία.

Με τροπολογία που πέρασε τις προάλλες η Κυβέρνηση, δίνεται η δυνατότητα στο Υπουργείο Υγείας να μεταφέρει  ασθενείς από τα Δημόσια Νοσοκομεία, στις Ιδιωτικές Κλινικές ως τις 28/2/2021.Η ρύθμιση αυτή δεν είναι επίταξη, όπως υποστηρίζει η Κυβέρνηση, παρα μια συμφωνία με την οποία οι κλινικάρχες νοικιάζουν στο Κράτος κρεβάτια και ΜΕΘ, έναντι ακριβού αντιτίμου (1.700 ευρώ το ημερήσιο νοσήλιο στις ΜΕΘ). Ήδη έχει ξεκινήσει η διακομιδή ασθενών σε Ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, το ίδιο αναμένεται και σε άλλες πόλεις. Το Νοσοκομείο ΝΤΥΝΑΝ στην Αθήνα νοικιάζει για την κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ, 50 κλίνες νοσηλείας, καθώς και 14 κλίνες ΜΕΘ  για non-Covid ασθενείς. Οι εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, η σύνθεση προσωπικού, οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των χώρων εργασίας, δεν «χωράνε» στα παζάρια Κυβέρνησης και Εργοδοσίας.
Το Σωματείο μας αναδεικνύει τις συνθήκες εργασίας ΚΑΙ στις σημερινές συνθήκες όπως και τα αιτήματα των εργαζομένων. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων της Ιδιωτικής Υγείας παντού. Ανακοίνωση