Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ. Δεν ανανεώθηκε σύμβαση εργασίας εργαζόμενης

Η Διεύθυνση του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, δεν ανανέωσε τη Σύμβαση Εργασίας εργαζόμενης που εργαζόταν στα τμήμα των χειρουργείων επί 20 μήνες με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η συνάδελφος είχε υπογράψει 4 συμβάσεις ορισμένου χρόνου ως εξής:  2 τρίμηνες, 1 εξάμηνη και 1 οκτάμηνη. Τον προηγούμενο Απρίλη είχε αρνηθεί να χρεωθεί τα ρεπό της προκαταβολικά, όπως της είχε ζητηθεί. Αυτός είναι ο λόγος που η Διεύθυνση του ΜΗΤΕΡΑ δεν προχώρησε στην ανανέωση της σύμβασης της εργαζόμενης.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, έρχονται στην επιφάνεια, καταστάσεις  που συμβαίνουν καθημερινά στους χώρους εργασίας.

ΠΡΩΤΟ. Oι Διοικήσεις των κορυφαίων  ομίλων   στον Κλάδο, που παριστάνουν τους νομιμόφρονες παραβιάζουν «ελαφρά τη καρδία» και συστηματικά  ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις ρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας,  όπως η πενθήμερη εργασία.

ΔΕΥΤΕΡΟ. Οι Διοικήσεις των μεγάλων ομίλων πρωτοστατούν στην ομηρία των εργαζομένων με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. 20 μήνες εργασία και 4 ανανεώσεις συμβάσεων δεν στάθηκαν ικανές για να μετατραπεί σε αορίστου χρόνου η Σύμβαση της εργαζόμενης. Φαίνεται καθαρά ότι προϋπόθεση για την μετατροπή σύμβασης σε αορίστου χρόνου, δεν είναι μόνο να δουλεύεις σκληρά, αλλά και να μη μιλάς, να μη διεκδικείς, να μη συνδικαλίζεσαι.

ΤΡΙΤΟ.  Η Διοίκηση του ΜΗΤΕΡΑ, που υποτίθεται ότι δυσαρεστείται από τις πολλές παραιτήσεις, αρνήθηκε τη συνέχιση της εργασίας, σε εργαζόμενη των χειρουργείων, ενός τμήματος που οι συνάδελφοι εργάζονται ως και 15 ώρες καθημερινά λόγω του φόρτου εργασίας. Επιβαρύνουν έτσι ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Οι παραιτήσεις δεν γίνονται λόγω των προσλήψεων στο Δημόσιο, αλλά λόγω των συνθηκών εργασίας στον Ιδιωτικό τομέα. Για το περιστατικό έγινε εξόρμηση από το Κλαδικό Σωματείο στις 20/10

.