30/5/2015 Με επιτυχία οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ομίλου EUROMEDICA

100 εργαζόμενοι από τις κλινικές «ΑΘΗΝΑΙΟΝ»  στην Αθήνα και  «ΑΡΩΓΗ» στη Λάρισα, (ομίλου euromedica και οι 2)  πραγματοποίησαν ταυτόχρονα παραστάσεις διαμαρτυρίας, στο χώρο εργασίας τη Παρασκευή 29 Μάη.

Τα κύριο αίτημα των εργαζομένων παραμένει η άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων. Στην Αθήνα το κλαδικό σωματείο είχε κηρύξει 3 ωρη στάση εργασίας για την ίδια μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εργοδοσία, στη κλινική «ΑΘΗΝΑΙΟΝ» την εβδομάδα που προηγήθηκε της στάσης εργασίας, κατέβαλε 1 μισθό στη προσπάθεια της, να αποτρέψει τους εργαζόμενους από τη συμμετοχή στη στάση εργασίας, προσπάθεια η οποία τελικά έπεσε στο κενό.

Στη Λάρισα η εργοδοσία ακολούθησε διαφορετική ταχτική. Τιμωρώντας τους εργαζόμενους που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις κατέβαλε μισθό  σε όσους δεν έχουν απεργήσει , γεγονός που καταγγέλθηκε από το κλαδικό σωματείο στην επιθεώρηση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του ομίλου EUROMEDICA, συντονίζουν τα βήματα τους σε πανελλαδικό επίπεδο. Η κοινή δράση αποτελεί  προϋπόθεση για την οριστική λύση του προβλήματος. Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί πανεξόρμηση στα διαγνωστικά εργαστήρια ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να μπουν στη μάχη.

Θα ακολουθήσουν συσκέψεις, για να συζητηθούν οι τρόποι κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.Διαβάστε το Δελτίο τύπου.20150531_ΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε την ανακοίνωση προς τους ετγαζόμενους 20150531ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται

Οι εργαζόμενοι από το ΙΑΣΩ

Οι εργαζόμενοι από την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

Η Λαϊκή επιτροπή Βύρωνα

Ο Δημοκρατικός σύλλογος γυναικών Βύρωνα

Το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Βύρωνα

Ο σύλλογος γυναικών Β διαμερίσματος και η λαϊκή επιτροπή Β διαμερίσματος.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.