Απαίτηση του Σωματείου για μέτρα προστασίας. Καμία μείωση μισθού.

ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ  ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

Οι εργαζόμενοι στον Κλάδο μας, βάλλονται σήμερα με διπλό τρόπο:

Πρώτο με την ανεπάρκεια μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και δεύτερο με το χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα. Για το πρώτο έχουμε κάνει παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, έχουμε ζητήσει έλεγχο από την περιφέρεια για τα εργαστήρια της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ όπου γίνονται οι εξετάσεις για τον κορωνοϊό αλλά και για άλλα κέντρα. Η περιφέρεια δεσμεύτηκε ότι θα γίνει έλεγχος αλλά ακόμα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία.

Όσον αφορά τα εργασιακά θέματα σε μια σειρά από χώρους δουλειάς κυρίως της Πρωτοβάθμιας Υγείας, οι εργοδότες έσπευσαν να εφαρμόσουν τις μειώσεις των μισθών. Στις δουλειές που μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχε μεγάλη έλλειψη προσωπικού -αμέσως μόλις έπεσε ο τζίρος- άρχισαν να φορτώνουν τη ζημιά στους εργαζόμενους (στην ανακοίνωση που επισυνάπτεται αναφέρονται οι χώροι που μέχρι στιγμής προχώρησαν σε μειώσεις μισθών). 

Παρά τη δυσκολία της κατάστασης το Σωματείο μας, αξιοποιώντας κάθε τρόπο και τη χρήση της τεχνολογίας θα ενημερώνει συνεχώς, θα αναδεικνύει τα ζητήματα επικεντρωμένο στους δύο άξονες:
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Πρέπει να βάλουμε πλάτη όλοι, να στηρίξουμε το Σωματείο, να μην αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Ενημερώνουμε συναδέλφους, μαθαίνουμε, αναδεικνύουμε τα προβλήματα, τυπώνουμε την αφίσα που επισυνάπτεται και την κολλάμε έξω από τους χώρους δουλειάς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

  1. Ο όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ αποφάσισε την αντικατάσταση του εργολαβικού συνεργείου καθαριότητας, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους εργαζόμενες με εμπειρία, απαραίτητες σήμερα περισσότερο από ποτέ. Το Σωματείο έκανε παρέμβαση στη Διεύθυνση της Βιοκλινικής Αθήνας. 
  2. Στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας ΕΠΑΨΥ καταβλήθηκε ο μισθός Φεβρουαρίου μετά από παρέμβαση του Σωματείου.