10 ΙΟΥΝΗ : ΑΠΕΡΓΙΑ για την ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Το Κλαδικό Σωματείο μετέχει στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία

Με το νομοσχέδιο που δημοσιοποιείσαι το Υπουργείο Εργασίας  επιδιώκεται να κατοχυρωθεί  η Εργασία χωρίς σταθερό ωράριο, με τις ελάχιστες αμοιβές, χωρίς δυνατότητα διεκδίκησης.  Ανακοίνωση

Στο μεταξύ με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Κλαδικού Σωματείου στις 28 Μαίου. Εδώ το VIDEO με την παρουσίαση των ρυθμίσεων.

Παρουσιάζουμε τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίο

ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Καταργείται στην πράξη το 8-ωρο αφού δίνεται η δυνατότητα να  παρατείνεται χωρίς αμοιβή ο χρόνος εργασίας (απλήρωτη εργασία). Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, εντατικοποιεί ακόμα περισσότερο την εργασία κρατώντας καθηλωμένους τους μισθούς. Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να επιβάλλουν ακόμα και διακεκομμένο ωράριο σε εργαζόμενους μερικής απασχόλησης.    

 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

Ατομικές Συμφωνίες σημαίνουν εργασία χωρίς δικαιώματα. Πραγματοποιούνται αποκλειστικά στο εκβιαστικό  πλαίσιο που επιβάλλει η Εργοδοσία. Η επιβολή των όρων εργασίας με ατομικές συμφωνίες χτυπάει την μοναδική δυνατότητα του εργαζόμενου να κατοχυρώσει θεσμικά και μισθολογικά  δικαιώματα: Τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. 

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Ρυθμίσεις που ανοίγουν το δρόμο για μαζικές απολύσεις.

Ακόμα και αν δικαστήριο κρίνει άκυρη μια απόλυση, η εταιρεία που έκανε την απόλυση, έχει δυνατότητα να μην επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο που δικαιώθηκε.

 Όταν γίνεται προειδοποιητική απόλυση, δίνεται το δικαίωμα στον Εργοδότη να μην απασχολεί τον εργαζόμενο κατά το χρόνο της προειδοποίησης.