ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ GRAND CARE και ΟΙΚΟΣ ΓΑΛΗΝΗΣ

GRAND CARE (Αγ.Δημήτριος). Από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχουν να καταβληθούν τα ένσημα στους εργαζόμενους. Οι συνάδελφοι έχουν ήδη προσφύγει με  καταγγελίες στο ΙΚΑ. Οι καταγγελίες μέχρι να εξεταστούν και να επιβεβαιωθούν θα περάσουν 3,4 μήνες. Για αυτό το διάστημα  πολλοί συνάδελφοι, ιδιαίτερα όσοι προσβλήθηκαν μετά τον Σεπτέμβρη του 2019 παραμένουν ανασφάλιστοι. Το Σωματείο μας συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και θα προχωρήσει άμεσα σε καταγγελίες για να εξασφαλιστεί η άμεση ασφαλιστική ικανότητα όλων.

ΟΙΚΟΣ ΓΑΛΗΝΗΣ (Νέα Σμύρνη).  3 και 4 μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι. Σε μερικούς δεν έχει καταβληθεί ούτε καν το επίδομα άδειας.  Η απλήρωτη εργασία συνοδεύεται με πλήθος αυθαιρεσιών, καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας και απολύσεις.

Το Σωματείο μας έχει αναδείξει ότι η πραγματική προστασία των χώρων εργασίας περνάει μέσα από τις εργασιακές σχέσεις. Συνάδελφοι στα γηροκομεία εργάζονται χωρίς ένσημα, με την απειλή της απόλυσης, χωρίς καθηκοντολόγια, με έλλειψη προσωπικού. Για την Κυβέρνηση όλα αυτά είναι λεπτομέρειες. Έχει αναγάγει την ατομική ευθύνη σε φάρμακο για πάσα νόσο. Απαιτούμε άμεσα καταβολή ενσήμων, δεδουλευμένων και να σταματήσει κάθε αυθαιρεσία.