Γηροκομείο GRAND CARE: Χωρίς ένσημα οι εργαζόμενοι από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Από το Σεπτέμβριο του 2019 έχει να κολλήσει τα ένσημα στους εργαζόμενους η Εργοδοσία του γηροκομείου GRAND CARE, που βρίσκεται στον Αγ.Δημήτριο.

Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει πολλούς συναδέλφους στην παραίτηση και στην αναζήτηση άλλης εργασίας.

Συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί μετά τον Σεπτέμβριο του 2019 παραμένουν   ανασφάλιστοι. Αναγκάζονται να πληρώνουν από τη τσέπη τους οποιαδήποτε ιατρικό-φαρμακευτική περίθαλψη χρειαστούν, αυτοί και οι οικογένειες τους.

Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το σύνολο των εργαζομένων είναι τεράστια, αφού η ασφαλιστική ικανότητα – όσων έχουν ακόμα- λήγει σύντομα.

Το ΙΚΑ:  Το ΙΚΑ για να υποχρεώσει τον Εργοδότη να ρυθμίσει παλαιότερες οφειλές του, σταμάτησε να δέχεται την καταβολή των ενσήμων. Τιμωρείται δηλαδή ο εργαζόμενος για οφειλές της Εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, δίνουν πραγματικό αγώνα για τη φροντίδα των συνανθρώπων μας, σε ιδιαίτερα δύσκολες εργασιακές συνθήκες. Στη σημερινή συγκυρία με την πανδημία, έχουν επιφορτιστεί με ένα ακόμα μεγαλύτερο βάρος.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ.

Καταγγέλλουμε την Εργοδοσία του Ιδρύματος που έχει αφήσει ανασφάλιστους τους εργαζόμενους.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο ΑΜΕΣΑ την ασφαλιστική ικανότητα των εργαζομένων του Ιδρύματος.

Το Σωματείο μας για την κατάσταση ενημέρωσε το Υπουργείο Εργασίας.

Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα κατατέθηκε από τους Βουλευτές του Κ.Κ.Ε.