Η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας για τις ημέρες της χιονόπτωσης

Με καθυστέρηση ενός μήνα, το Υπουργείο Εργασίας, απάντησε στο αίτημα της Ομοσπονδίας του Κλάδου, για διευκρινήσεις σχετικά με το εάν θεωρούνται ή όχι, ως  αργίες οι ημέρες της χιονόπτωσης. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η απάντηση του Υπουργείου ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ. Με το επιχείρημα ότι οι αργίες είναι ήδη καθορισμένες,  το Υπουργείο απάντησε ότι ΔΕΝ υποχρεούνται οι εταιρείες να καταβάλλουν  την προσαύξηση της αργίας σε όσους  εργάστηκαν στις 25 και 26 Ιανουαρίου.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

Επιμένουμε στην θέση μας:  Εφόσον κηρύχθηκαν  δημόσια από την Κυβέρνηση ως αργίες οι συγκεκριμένες μέρες, έπρεπε να αμειφθούν οι εργαζόμενοι σύμφωνα με τις ρυθμίσεις των αργιών. Είναι απαράδεκτο το Υπουργείο να διαψεύδει τον εαυτό του, για να μην κακοκαρδίσει τους Εργοδότες.

              ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ

Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αγανάκτηση που αισθάνονται σήμερα, δεκάδες συνάδελφοι που με αυταπάρνηση κράτησαν όρθια τα γηροκομεία, τις κλινικές και τα εργαστήρια, στις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.  Οι εργαζόμενοι ΔΕΝ ζήτησαν φιλοδώρημα για την εργασία τους, απαίτησαν να  τηρηθούν οι υποχρεώσεις που προέρχονται από τις Κυβερνητικές εξαγγελίες.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε  Αμοιβές και  αυξήσεις θεσμικά  κατοχυρωμένες,  Κλαδική Σύμβαση Εργασίας, κατοχυρωμένα δικαιώματα.