ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ: 14 Απολύσεις σε 2 μέρες

Σε αιφνιδιαστικές απολύσεις 14 εργαζομένων προχώρησε η Διοίκηση της Ευρωκλινικής . Οι απολύσεις γίνονται σε περίοδο έντονης εντατικοποίησης της εργασίας, σε περίοδο πανδημίας, που θα όφειλε η εταιρεία τουλάχιστο να προστατέψει το χώρο εργασίας, εξασφαλίζοντας το αναγκαίο προσωπικό.

Η Πανδημία αυξάνει τα κέρδη τους.

Η Πανδημία αξιοποιείται για αύξηση της κερδοφορίας από τους ιδιωτικούς ομίλους:

  • Είναι γνωστό ότι η κατάσταση στα Δημόσια νοσοκομεία οδηγεί καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας να καταφεύγουν χωρίς άλλη επιλογή στις Ιδιωτικές Κλινικές χρυσοπληρώνοντας τις υπηρεσίες υγείας.
  • Το πανάκριβο test-COVID, αποδείχτηκε ένα μέσο γρήγορης και αυξημένης κερδοφορίας, για τους ιδιωτικούς ομίλους.   

Τί επικαλείται –  Τί επιδιώκει η Εργοδοσία.

Όπως ενημέρωσε το επιχειρησιακό Σωματείο,  η Εργοδοσία της Ευρωκλινικής επικαλείται την σωτηρία των υπόλοιπων θέσεων εργασίας. Η ουσία είναι άλλη:   Επιδιώκουν να μειώσουν περισσότερο το κόστος εργασίας. Γι αυτό απολύουν εργαζόμενους με πολλά χρόνια προϋπηρεσία. Μας επιφυλάσσουν ένα μέλλον με απολύσεις, ολοένα και αυξημένο φόρτο εργασίας, μισθούς πείνας, εργασία χωρίς δικαιώματα. Από το 2011 η μείωση του  μισθολογικού  κόστους στην Ιδιωτική Υγεία έφτασε στο 40%.

Να αντιμετωπίσουμε άμεσα την κατάσταση.

Το Σωματείο μας δηλώνει τη συμφωνία  του, με την πρόταση της μειοψηφικής παράταξης στο επιχειρησιακό Σωματείο της Ευρωκλινικής, που ζήτησε από την Διοίκηση του Σωματείου να κηρύξει  στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας.

Πρωτοβάθμια Σωματεία  και  Ομοσπονδία να σταθούμε  στο πλευρό των απολυμένων αλλά και όλων των εργαζομένων της Ευρωκλινικής.   Σύσσωμος ολόκληρος ο Κλάδος να απαιτήσει :

                                                ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Το Κλαδικό Σωματείο προχώρησε σε εξόρμηση στο χώρο δουλειάς την Παρασκευή 5/2 με την ανακοίνωση