Η ενότητα του Κλάδου, θέλει κι αυτή τον αγώνα της.

Στο νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ κυκλοφόρησε στις 4 Αυγούστου συκοφαντική ανακοίνωση από την παράταξη του ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία (ΔΑΣ-ΟΣΝΙΕ), με την οποία κατηγορούνται η Ομοσπονδία και το Συνέδριο, η προσπάθεια ενότητας του Κλάδου, το αίτημα της Κλαδικής Σύμβασης αλλά  υπήρξαν και  προσωπικές συκοφαντίες για συνδικαλιστές, καθώς και «άλλη» πρόταση για Σύμβαση.

Είναι ένα άσχημο παράδειγμα – προσπάθεια  διχόνοιας, σε μια περίοδο που στον Κλάδο μας έχουμε πετύχει ένα σημαντικό επίπεδο  συνδικαλιστικής ενότητας, Σωματείων και Ομοσπονδίας, με κύριο όπλο την πρόταση για Κλαδική Σύμβαση, που είναι αίτημα του Κλάδου.

Το ζήτημα είναι ότι οι  συνδικαλιστικές παρατάξεις, υπάρχουν για να προάγουν τη δημιουργική ιδεολογική αντιπαράθεση, να επιδιώκουν τη συνεργασία, την ενωμένη δράση, υπερβαίνοντας σκοπιμότητες. Να καταλάβουμε όλοι ότι τα Σωματεία των εργαζομένων, δεν λειτουργούν ως  απομίμηση της Βουλής και της υψηλής πολιτικής, γιατί οι εργαζόμενοι έχουμε τα ίδια συμφέροντα.  

 Για αυτό υποστηρίζουμε ότι η ενότητα για τα δικαιώματα μας, θέλει  αγώνα  για να γίνει πράξη, να μην μείνει ευχολόγιο και να μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις. Τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου μας, δίνουμε αυτόν τον αγώνα, καθημερινά.

Η Ομοσπονδία απάντησε στην συκοφαντική ανακοίνωση της παράταξης ΔΑΣ, εμπεριστατωμένα, με  ανακοίνωση που αξίζει τον κόπο να διαβαστεί, για να γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ΕΔΩ