Απολύσεις εργαζομένων στο Γηροκομείο GRAND CARE

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Κλαδικού Σωματείου:

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΠΡΙΛΗ έξω από το γηροκομείο GRANDCARE στον Άγιο Δημήτριο (Χανίων 27) στις 8 π.μ.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ – ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η εργοδοσία του γηροκομείου GRAND CARE, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την απόλυση 5 εργαζομένων από το τμήμα της κουζίνας, με την αιτιολογία ότι οι συγκεκριμένες υπηρεσίες δίνονται σε εργολαβική εταιρεία. [Ανακοίνωση]

Πίσω από τις δικαιολογίες υπάρχει ουσία:

            Η Εργοδοσία του Ιδρύματος από τον Σεπτέμβριο του 2019 σταμάτησε να καταβάλλει τα ένσημα στους εργαζόμενους.

Οι καταγγελίες στο ΙΚΑ, η κινητοποίηση των εργαζομένων και η στήριξη τους από το Κλαδικό Σωματείο, είχε αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική ικανότητα για το 2021, παρόλο που δεν έχει καταβληθεί το σύνολο των ενσήμων.

Σήμερα η Εργοδοσία προχωράει σε απολύσεις για να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας, προκειμένου να συνεχίσει την πολιτική των αυθαιρεσιών. Ανάμεσα στους απολυμένους εργαζόμενους βρίσκεται και συνάδελφος-μέλος της Διοίκησης του Κλαδικού Σωματείου.

     Οι Απολύσεις αποτελούν ξεκάθαρη περίπτωση συνδικαλιστικών διώξεων.

Οι εργαζόμενοι του GAND CARE, ολόκληρο το διάστημα της Πανδημίας, με απόλυτη αίσθηση ευθύνης, έχουν επωμιστεί την   φροντίδα και της ασφάλεια των περιθαλπόμενων, παρά την εργοδοτική αυθαιρεσία.   Οι ίδιοι εργαζόμενοι σήμερα τιμωρούνται από την Εργοδοσία, γιατί απαίτησαν το αυτονόητο δικαίωμα να εργάζονται με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Απευθυνόμαστε και στο Υπουργείο Εργασίας που έχει ευθύνη  για την εξασφάλιση των  εργασιακών όρων που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη εργασία, ιδιαίτερα σε δομές όπως τα γηροκομεία.

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ