Επιτυχημένη η συγκέντρωση στο γηροκομείο GRAND CARE

Με βασικά αιτήματα: Να ακυρωθούν οι απολύσεις και να καταβληθούν όλα τα ένσημα, το Κλαδικό Σωματείο οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 5 Απρίλη έξω από το γηροκομείο GRANDCAREστον Αγ.Δημήτριο.Θυμίζουμε ότι η εργοδοσία της μονάδας, δεν έχει καταβάλλει τα ένσημα στους εργαζόμενους από τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ την Παρασκευή 2 Απρίλη  ανακοίνωσε την απόλυση 5 εργαζομένων. [ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ]

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ:

Οι Απολύσεις έγιναν γιατί η Εργοδοσία προτίθεται να συνεχίσει τις αυθαιρεσίες τόσο στα ασφαλιστικά όσο και στα εργασιακά δικαιώματα. Για να προλάβει τις αντιδράσεις των συναδέλφων έκανε απολύσεις. Αυτό εξηγεί την επαναλαμβανόμενη άρνηση της Διεύθυνσης να συναντηθεί με το Σωματείο μας.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ:

Η επιτυχημένη κινητοποίηση που οργανώθηκε από το Κλαδικό Σωματείο, απέδειξε ότι  υπάρχουν αντανακλαστικά. Η κινητοποίηση ήταν άμεση, δεν άφησε περιθώρια να επικρατήσει η απογοήτευση. Έδωσε κουράγιο στους συναδέλφους που συνεχίζουν να εργάζονται κάτω από δυσβάσταχτες εργασιακές συνθήκες. Εξωτερίκευσε μία κατάσταση που η Εργοδοσία προσπαθεί να κρατήσει κρυφή, κλεισμένη  στους τέσσερις τοίχους του Ιδρύματος. Δημιούργησε προϋποθέσεις να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

Η κινητοποίηση του Κλαδικού Σωματείου στηρίχτηκε από φορείς της περιοχής όπως από Δημοτική σύμβουλο (εκλεγμένη με την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Αγ.Δημητρίου), άλλα εργατικά Σωματεία και φορείς. Αυτή είναι μία εγγύηση ότι το ζήτημα θα πάρει διαστάσεις, θα γίνει ζήτημα όλης της περιοχής και τελικά θα σπάσει την αναλγησία της Εργοδοσίας.

ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ:

  • ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ – ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΜΕΣ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
  • ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ – ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
  • ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ:

Υπάρχουν προϋποθέσεις να πετύχουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και τη συνολική βελτίωση της κατάστασης. Το Κλαδικό Σωματείο με εμπιστοσύνη στη δύναμη των εργαζομένων, στην ενότητα και στη συλλογική δράση θα εξαντλήσει κάθε δυνατό τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση.