8 ΜΑΡΤΗ: Τιμάμε την ημέρα της γυναίκας.

Στις 8 Μάρτη τιμάμε την ημέρα της γυναίκας. Ιδιαίτερα στον Κλάδο μας που η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι γυναίκες έχει σημασία να μετέχουν στις δράσεις του Σωματείου όσο γίνεται περισσότερες εργαζόμενες. Η ανακοίνωση του Σωματείου

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Στις 8 Μάρτη 1857 οι εργάτριες στα υφαντουργεία της  Νέας Υόρκης απέργησαν διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, δεκάωρη εργασία (η καθημερινή εργασία τότε στα εργοστάσια ήταν 16 ώρες) και βελτίωση των συνθηκών υγιεινής. Σε συνθήκες τρομοκρατίας, ομαδικών απολύσεων και άγριας καταστολής που εξαπέλυσε η Κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι εργοστασιάρχες, οι γυναίκες των υφαντουργιών της Νέας Υόρκης πραγματοποίησαν μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις, γράφοντας με το αίμα τους μία από τις πιο σημαντικές σελίδες της ιστορίας του εργατικού κινήματος.

8 ΜΑΡΤΗ:  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Στις σημερινές συνθήκες το Εργατικό κίνημα εμπνέεται από την στάση των γυναικών εργατριών του 1857. Διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Παλεύει για:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα

Κλαδικές Συμβάσεις με αυξήσεις.

Δημόσια δωρεάν καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Στον Κλάδο μας, οι γυναίκες είναι σκληρά εργαζόμενες. Αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων του Κλάδου. Η μαζική και ενεργή συμμετοχή των γυναικών στα Σωματεία  είναι απαραίτητη προϋπόθεση για  την κατάκτηση δικαιωμάτων, για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Για την ημέρα της γυναίκας Σωματεία και φορείς  οργανώνουν συλλαλητήριο την Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 5 & 30 μ.μ. στα προπύλαια.