Οι παρεμβάσεις και οι θέσεις του Σωματείου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Σχόλιο για την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

Το Σωματείο έχει παρέμβει στις εξελίξεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με στόχο:

  1. Να μην γίνει ο εμβολιασμός το άλλοθι για να μην παίρνονται μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Όπως είδαμε ο εμβολιασμός δεν είναι πανάκεια για την αντιμετώπιση της Πανδημίας και για αυτό χρειάζεται ενίσχυση των μέτρων προστασίας.
  2. Να μην ριχτεί η ευθύνη του νέου κύματος διασποράς στους εργαζόμενους και απαλλαγούν από αυτές, Κυβέρνηση και Εργοδοσία.
  3. Να αναδειχτούν οι συνθήκες εργασίας ως σημαντικός παράγοντας για την προστασία των χώρων  δουλειάς.
  4. Να δοθεί παράταση για τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών των εργαζομένων που πρέπει να εξευρεθούν από τον εμβολιασμό. Οι 3 μέρες που δόθηκαν (από τις 16 ως τις 18 Αυγούστου) είναι ασφυκτικά μικρό διάστημα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Tο Υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωση τύπου που δημοσιοποιήθηκε στις 20 Αυγούστου, επιχαίρει για τα αποτελέσματα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ενώ αγνοεί την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων προστασίας και της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας. Μάλιστα διαπιστώνει ότι δεν δημιουργούνται κενά από έλλειψη προσωπικού  στις Μονάδες Ιδιωτικής Υγείας. [ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΣΧΟΛΙΟ του Σωματείου]

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ

  1. Σε ραδιοφωνική εκπομπή στον RealFm (18/8/2021) ΕΔΩ
  2. Σε ραδιοφωνική εκπομπή στο Πρώτο Πρόγραμμα (16/8/2021) ΕΔΩ
  3. Σε τηλεοπτική εκπομπή στο MEGA(16/8/2021) ΕΔΩ