ΑμΚΕ “ΝΕΦΕΣ”: Για 8 μήνες εργάζονται απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Οι Αστικές Μη-Κερδοσκοπικές Εταιρείες (ΑμΚΕ) που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας χρηματοδοτούνται για τη λειτουργία τους από το Υπουργείο Υγείας.

Στην μονάδα «ΠΕΡΣΕΑΣ» που ανήκει στην ΑμΚΕ  ΝΕΦΕΣ έχει παγώσει η χρηματοδότησή λόγω διαδικασίας ελέγχου του φορέα-ιδιώτη που ανήκει η συγκεκριμένη ΑμΚΕ, διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το αποτέλεσμα είναι να παραμένουν για 8 μήνες απλήρωτοι οι 30 εργαζόμενοι, όπως επίσης να βρίσκεται σε επισφάλεια η συνέχιση λειτουργίας της μονάδας. Τους μήνες που μεσολάβησαν από το πάγωμα της χρηματοδότησης πολλοί εργαζόμενοι έχουν  παραιτηθεί χωρίς να έχουν αμειφθεί τα δεδουλευμένα της εργασίας τους.

ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

Το αίτημα των εργαζομένων είναι συγκεκριμένο: Να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία το Υπουργείο Υγείας και να καλύψει απευθείας – και όχι μέσω της ΑμΚΕ – τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο. Οι εργαζόμενοι που στηρίζουν με τη δουλειά τους τις ανάγκες των ανθρώπων με προβλήματα υγείας – χωρίς να έχουν έλεγχο της διαχείρισης της χρηματοδότησης –  βρίσκονται μονίμως εξαρτημένοι από την φερεγγυότητα των φορέων-ιδιωτών που υλοποιούν τα προγράμματα. Στην ίδια κατάσταση αβεβαιότητας βρίσκονται και οι τρόφιμοι της μονάδας.

Επιδιώκουμε άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και δέσμευση για την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων και την συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας.